Hyppää pääsisältöön

Maija Vilkkumaa, Haloo Helsinki! ja Timo Kotipelto hyvästelivät Poklan - kuvat

Tavastialla vietettiin 14.3. legendaarisen ovimiehen, Tavastian sielunakin pidetyn, Poklan muistojuhlaa. Tunnelmallisessa konsertissa esiintyivät maamme eturivin tähdet.

Pokla-muistokonsertti Haloo Helsinki! 14.3.2012 // Kuva: Maria Rautio / YleX

Tavastian pitkäaikainen ovimies Pokla menehtyi sairaskohtaukseen torstaina 23. helmikuuta. 14. maaliskuuta Suomen rock-kerma kokoontui saman katon alle kunnioittamaan Tavastian sielunakin pidetyn portsarin poismenoa.

Lavalle ensimmäisenä nousi Spoonshiners-yhtyeen Jean Ramsay, joka oli tehnyt ovimiehen muistolle Pokla’s Song -nimisen kappaleen. Muun muassa Kuningasidean ja Pasan miehistöstä koostuvan Pokla Houseband solisteiksi saapuivat Tuure Kilpeläinen, Samae Koskinen ja Mariska. Artistit esiintyivät sydämestään ja muistelivat yhteisiä hetkiä Poklan kanssa.

Kovassa nousussa oleva 11-jäseninen Kuningasidea reippautti illan tempoa iloisella reggaellaan. Keikkataukonsa hetkellisesti eilen keskeyttänyt Maija Vilkkumaa nousi lavalle kitaransa kanssa ja esitti koskettavasti muun muassa kappaleensa Katu.

Haloo Helsinki! heitti jäähyväisensä Poklalle akustisella setillään ja esitti Maailman toisella puolen - ja Kuule minua -hittinsä rauhallisemmilla sovituksilla. Illan ensimmäisen puoliskon päätti Timo Kotipelto Duo, joka esitti muun muassa coverin Behind Blue Eyes -kappaleesta.

Vaikka ilta oli vasta puolivälissä, ehti lavalle siis nousta jo kahdeksan Suomen eturivin artistia. Tapahtuma on selvä osoitus siitä, ettei keikoissa ole aina kyse pelkästään musiikista. Myös keikkapaikan ilmapiiri ja henkilökunta näyttelevät artisteille ja yleisölle suurta osaa.

Loppuillan aikana lavalle nousivat vielä muun muassa Michael Monroe, Samuli Putro ja Ismo Alanko. Kuvat näistä keikoista Michael Monroe, Samuli Putro ja Ismo Alanko hyvästelivät Poklan - kuvat

Maria Rautio