Hyppää pääsisältöön

Michael Monroe, Samuli Putro ja Ismo Alanko hyvästelivät Poklan - kuvat

Tavastialla vietettiin 14.3. legendaarisen ovimiehen, Tavastian sielunakin pidetyn, Poklan muistojuhlaa. Tunnelmallisessa konsertissa esiintyivät maamme eturivin tähdet.

Pokla-muistokonsertti Michael Monroe // Kuva: Maria Rautio / YleX

Tavastian pitkäaikainen ovimies Pokla menehtyi sairaskohtaukseen torstaina 23. helmikuuta. 14. maaliskuuta Suomen rock-kerma kokoontui saman katon alle kunnioittamaan Tavastian sielunakin pidetyn portsarin poismenoa.

Illan toisen puoliskon polkaisi käyntiin energisestä lavaesiintymisestään tunnettu My First Band, jota seurasi YleX:lläkin tiuhaan soinut Pasa. Nuorempaa sukupolvea edustavan esityksen jälkeen Tavastialla ensimmäistä kertaa jo 70-luvulla esiintynyt Kauko Röyhkä valtasi areenan. Riku Mattilan rinnalla lavalle Röyhkän kanssa nousi myös muun muassa Samae Koskinen. Poppoo esitti kappaleet Maa on voimaa ja Saari.

Myös vanhempaa kaartia edusti seuraavaksi lavalle noussut 1980-luvun punkkokoonpano Ne Luumäet. Laulumiksaukset enivät pikkuisen plörinäksi, mutta yhtye esitti varmalla otteella Ramones-henkistä punkkiaan.

Seuraavaksi Poklan muistoa kävi kunnioittamassa Samuli Putro. Nenäliinojen kaivelulta ei voinut välttyä Elämä on juhla -kappaleen soidessa. Putro esitti kitaransa kanssa myös mennävuosien Todella kaunis -hitin, jota ei ollut kuulemma soittanut yli viiteen vuoteen.

Putroa seurasi levyjulkaisujen suhteen hiljaiseloa vuodesta 2007 viettänyt Jonna Tervomaa, joka esitti söpössä hippihenkisessä mekossa Läpikulkijoita-hittinsä. Seuraavaksi lavan valtasi Poklan suosikkiartiksi tituleerattu Agents. Agentsin rautalankarokkia seurannut Ismo Alanko flyygelin ääressä ei jättänyt ketään kylmäksi, mutta ehdottomasti illan kruunasi suomalaisen rokkenrollin isoin nimi, Michael Monroe. Mies yllätti esittämällä yhtyeineen Hurriganesin hitin Get On.

Ilta oli kokonaisuudessaan upea ja Poklan muistoa kunnioitettiin koko Tavastian edestä. We salute you.

Maria Rautio