Hyppää pääsisältöön

Strömsö: Pohjoismainen sashimi

Strömsö: Pohjoismainen sashimi

Kalan kera tarjotaan useimmiten soijakastiketta, wasabia ja säilöttyä inkivääriä. Tässä ohjeessa ne vaihdetaan pohjoismaisiin vastineisiin. Paul käyttää omatekoista soijaa, piparjuurta wasabin sijaan ja säilöttyä kurkkua inkiväärin sijaan.

Sashimia 4 hengelle


Pakastettu lohi ja pakastettu graavisiika

500 g tuoretta lohifileetä
500 g siikafileetä
2 tl suolaa
10 murskattua katajanmarjaa

Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa siitä rasva. Graavaa siika. Laita kalat pakastimeen. Pidä kaloja pakastimessa ainakin kahden vuorokauden ajan. Ota ne sitten pakastimesta. Leikkaa niistä noin 5 mm paksuja viipaleita, kun ne ovat vielä kohmeisia.


Säilötty kurkku, omena ja lohen mäti (pienet rullat)

½ kurkku
½ dl etikkaa
1 dl sokeria
1½ dl vettä
1 salottisipuli
2 omenaa
persiljaa
1 purkki lohen mätiä

Kuori kurkku ja halkaise se kahtia pituussuunnassa. Leikkaa siitä ohuita viipaleita juustohöylällä tai vihannesleikkurilla. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Lisää joukkoon kurkkuviipaleet ja anna vetäytyä tunnin ajan. Siivilöi viipaleet nesteestä. Silppua salottisipuli ja persilja ja leikkaa omenat pieniksi paloiksi. Sekoita ne keskenään. Lusikoi seosta kurkkuviipaleille ja rullaa ne rulliksi. Nosta rullien päälle koristeeksi lohen mätiä.


Parsankaalin varret paahdettujen parsakaalin kukintojen kera

1 parsakaali
kylmäpuristettua auringonkukkaöljyä
suolaa

Leikkaa parsakaalista kukinnot ja murenna ne pienemmiksi paloiksi. Leikkaa varresta ohuita viipaleita ja laita ne jääkylmään veteen. Kuumenna paistinpannu ja paista kukinnot nopeasti auringonkukkaöljyssä ja suolassa. Ota varret vedestä ja valuta ne. Ripottele parsakaalin kukinnot niiden päälle.

Strömsö: Pohjoismainen sashimi

Sienisoija

1 kg herkkusieniä
1 kg siitakesieniä
1 rkl suolaa
1 l vettä

Murenna herkkusienet ja leikkaa siitakkeet ohuiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja anna niiden vetäytyä hetki. Kaada niiden päälle hieman vettä. Paista sieniä uunissa 70 asteessa yön yli. Ota ne uunista ja siivilöi neste. Laimenna soija sopivan vahvuiseksi.


Lisäksi
hienoksi raastettua piparjuurta

Jäädytetyt lautaset

Vuoraa noin 30–40 cm pitkä suorakulmainen vuoka muovikelmulla. Kaada siihen vettä ja aseta sen pohjalle esimerkiksi metsän kasveja. Laita vuoka pakastimeen yöksi. Ota jääpala pois vuoasta ja tarjoile kala, vihannesrullat, vähän hienoksi raastettua piparjuurta ja soija jäiseltä lautaselta.

Strömsö: Pohjoismainen sashimiSuomennos: Jenna Yli-Knuuttila

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka