Hyppää pääsisältöön

Kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä. Kuva: Yle Aamu-tv

Kukkoa viinissä

1 kokonainen broileri
1 pkt  pekonia
2-3 rkl voita
2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
200 g herkkusieniä
2 porkkanaa
6 oksaa tuoretta timjamia
4 dl punaviiniä
6 dl kanalientä
2 dl  demi-glacea
1 dl hienonnettua tuoretta persilja
suolaa, mustapippuria

Irrota kokonaisesta broilerista rintafileet, koivet ja siivet. Mausta palat kevyesti suolalla ja pippurilla. Hienonna pekoni. Paista pekonia hetki pannulla ja lisää broilerit. Paista broilereihin kauttaaltaan kauniinruskea pinta.

Lisää viini ja anna sen haihtua puoleen. Lisää liemi ja demi-glace ja keitä, kunnes broileri on mureaa. Kuori ja hienonna porkkanat. Hienonna myös herkkusienet, sipuli ja valkosipuli. Paista kasviksia ja sieniä voissa, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Lisää kasvikset liemeen ja keitä, kunnes kastike sakenee hieman.

Lisää hienonnettu persilja ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti tuoreen leivän kera.

Ohje: Olli Takanen

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka