Hyppää pääsisältöön

Geigermittari-kauhua? Paranormaalin kauhusarjan isä iskee seuraavaksi Tšernobyliin!

Dokumentin kaapuun puettu Paranormal Activity -kauhuelokuva ihastutti ja kuumensi tunteita muutama vuosi sitten. Sen menestyksen avulla ohjaaja pääsee nyt toteuttamaan vanhan haaveensa.

Chernobyl Diaries

Paranormal Activityllä läpimurron elokuvabisnekseen tehnyt Oren Peli kokeilee seuraavaksi kauhuelokuvaa, joka sijoittuu Ukrainassa vuonna 1986 sattuneen ydinonnettomuuden tapahtumapaikalle. Silloin maa tosin oli osa muinaista Neuvostoliittoa. Elokuvan nimi on Chernobyl Diaries eli Tšernobyl-päiväkirjat ja se tulee Jenkeissä teattereihin toukokuun lopussa. Suomen levityksestä ei ole vielä tietoa. Oren Peli on elokuvan toinen käsikirjoittaja ja tuottaja - ohjaajana on Bradley Parker.

Extreme-turismin maailmaan sijoittuvassa kauhuelokuvassa reppureissaajat päättävät poiketa raiteilta ja skippaavat Moskovan käydäkseen katsastamassa kuuluisan ydinvoimalaonnettomuuden tapahtumapaikan. Lienee sanomattakin selvää, että vastassa on yllättävä ja karmiva löytö. Leffasta julkaistu traileri löytyy täältä.

Vuonna 2007 julkaistu kotivideomainen Paranormal Activity on yksi maailman tuottoisimmista elokuvista. Sen tekeminen maksoi vaivaiset 15 000 dollaria, kun siitä saadut maailmanlaajuiset tulot ovat lähes 200 miljoonaa dollaria. Elokuvan jatko-osia on julkaistu jo kaksi kappaletta ja neljäskin on tulossa.

Lähteet: Cinema Blend