Hyppää pääsisältöön

Rautaisannos turkulaismusisointia Tavastialla – Nightsatan ja Magenta Skycode kuvat

An Evening With Solina Records tarjosi komean kattauksen Turun parasta musiikkia Helsingin Tavastialla 16. maaliskuuta 2012.

Magenta Skycode Jori Sjöroos live // Kuva: Maria Rautio / YleX

Juuri 6-vuotissynttäreitään viettänyt, Jori Sjöroosin perustama Solina Records toi yhden illan ajaksi Turun Helsinkiin. Illan aloitti kovassa nosteessa oleva Burning Hearts, joka on jo kierrellyt esiintymässä Eurooppassa ja Yhdysvalloissa. Erityisesti musablogeissa hypetetty duo soittaa kaunista, etäisesti illan pääesintyjän henkistä indiepop-folkkia.

Nightsatanin laaserimetalli on puhuttanut musiikkipiireissä jo muutaman vuoden ajan. Yhtye soittaa syntikoilla ja sähkörummuilla puhtaasti elektronista musiikia, mutta kuulostaa lähinnä doom metallilta. Yhdistelmä väkisinkin lyö huumoribändin leimaa otsaan. Vitsi tai ei, yhtye vääntää parhaillaan toista kokopitkää albumiaan. Lavalla nähtiin lauluvierailulla myös muun muassa death metallia Punishment-, Reverend Bizarre- ja yhtyeissä soittanut Sami Albert Hynninen.

Illan pääartistina itseoikeutetusti esiintyi Sjöroosin oma yhtye, Magenta Skycode. Yhtye soitti niinikään juuri 6-vuotissynttäreitään viettäneen IIIII (tuttavallisemmin viisiraitaa) -levynsä alusta loppuun. Yhtye nähtiin tällä kertaa viisihenkisenä ilman taustalaulajia ja muutenkin hieman muuttuneella kokoonpanolla.

Ehdottomasti viime vuosikymmenen parhaimpiin levyihin lukeutuva IIIII toimii edelleen ajattomasti. Seuraajaansa Reliefia enemmän tummalta 80-luvun brittiläiseltä post punkilta kuulostava, neroutta hivelevä levy toi edelleen tunteet pintaan Sjöroosin koskettavan tulkinnan siivittävänä.  

Keikkojen välissä levyjä pyöritteli niin ikään Turussa asusteleva tiskijukka-tuottaja-artisti Jori Hulkkonen.