Hyppää pääsisältöön

Tietoisku: Älä ota stressiä liikunnasta

Vuonna 1978 valmistuneen valistusohjelman mukaan liikunta on mainiota vastapainoa henkisesti kuormittavalle sisätyölle. Liikunnalla ja psyykkisellä vireydellä on todettu olevan riippuvuussuhde. Liikunta ei kuitenkaan saa olla stressitekijä.

Ohjelman mukaan liikunnan vaikutusta vireyteen ei ole syytä epäillä, koska monet tutkimukset ovat näin osoittaneet. Lisäksi useat yksittäiset henkilöt ovat huomanneet liikunnan positiiviset vaikutukset vireystilaan.

”Automaation mukanaan tuomien rasitteiden vastapainona, liikunta merkitsee oikein annosteltuna rentoutumista ja virkistymistä, aggressiivisuuden hyväksyttävää purkamista.” Ohjelma esittelee rentouttavina liikuntamuotoina sienestyksen, marjastamisen ja perheen kanssa ulkoilun.

Liikunnasta ei kuitenkaan pidä ottaa paineita. "Kilpaurheilijan on harjoiteltava säännöllisesti, mutta kuntourheilijan on turha hankkia uutta stressiä kuntoilemalla." valistaa tietoisku. Stressaantuneesta kuntoilijasta näytetään varoittava esimerkki.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto