Hyppää pääsisältöön

Ville Eetvartin Lasikaupungissa kitarat helisevät

Ville Eetvartti lauloi Lasikaupunki-biisillä tiensä Uuden Musiikin Kilpailun finaaliin. Vahvan eläytymisen vauhdissa mikkikin tippui välillä maahan, mutta show jatkui. Suoran lähetyksen sähköinen tunnelma sekoitti myös juontajan sanat pihtiputaalaisen palomiehen esittelyssä.

Tietolaatikko

Lasikaupunki
sävellys ja sovitus: Jyri Sariola
sanoitus: Tero Myllyvirta ja Joni Pekkarinen

Ville Eetvartin esittämä Lasikaupunki soi helisevää kitarapoppia. UMK-finaaliin Ville oli saanut lainaan pihtiputaalaiselta kitarakeräilijältä Alpo Kokkoselta pramiaksi kehutun soittimen. Lavalla kitarafiilistelyissä mikki tuli sohittua välillä maahan, mutta laulu jatkui riemulla.

Esityksensä jälkeen euforinen Ville Eetvartti kehui suurelle lavalle pääsemisen olevan parasta koko muusikon ammatissa. Uuden Musiikin Kilpailun aikana Ville on kertonut saavuttaneensa laulussaan jotain sellaista, millä pääsee yleisöä lähelle.

UMK:ssa Ville Eetvartti ei voinut välttyä vertailulta. Sukunimensä taiteilijanimestään tipauttanut Ville kun on Idols-voittaja Pete Parkkosen veli. Lasikaupunki-biisin myötä Ville Eetvarttia bändeineen kutsuttiin myös Suomen Coldplayksi.

Monivaiheisessa Uuden Musiikin Kilpailussa Ville Eetvartti päätyi kuuden esiintyjän finaaliin ja kaksivaiheisessa finaalilähetyksessä vielä kolmen parhaan joukkoon. Voiton vei lopulta Pernilla Karlsson kappaleella När jag blundar, Lasikaupunki keräsi yleisön puhelinäänistä toiseksi suurimman potin.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä