Hyppää pääsisältöön

Ville Eetvartin Lasikaupungissa kitarat helisevät

Ville Eetvartti lauloi Lasikaupunki-biisillä tiensä Uuden Musiikin Kilpailun finaaliin. Vahvan eläytymisen vauhdissa mikkikin tippui välillä maahan, mutta show jatkui. Suoran lähetyksen sähköinen tunnelma sekoitti myös juontajan sanat pihtiputaalaisen palomiehen esittelyssä.

Tietolaatikko

Lasikaupunki
sävellys ja sovitus: Jyri Sariola
sanoitus: Tero Myllyvirta ja Joni Pekkarinen

Ville Eetvartin esittämä Lasikaupunki soi helisevää kitarapoppia. UMK-finaaliin Ville oli saanut lainaan pihtiputaalaiselta kitarakeräilijältä Alpo Kokkoselta pramiaksi kehutun soittimen. Lavalla kitarafiilistelyissä mikki tuli sohittua välillä maahan, mutta laulu jatkui riemulla.

Esityksensä jälkeen euforinen Ville Eetvartti kehui suurelle lavalle pääsemisen olevan parasta koko muusikon ammatissa. Uuden Musiikin Kilpailun aikana Ville on kertonut saavuttaneensa laulussaan jotain sellaista, millä pääsee yleisöä lähelle.

UMK:ssa Ville Eetvartti ei voinut välttyä vertailulta. Sukunimensä taiteilijanimestään tipauttanut Ville kun on Idols-voittaja Pete Parkkosen veli. Lasikaupunki-biisin myötä Ville Eetvarttia bändeineen kutsuttiin myös Suomen Coldplayksi.

Monivaiheisessa Uuden Musiikin Kilpailussa Ville Eetvartti päätyi kuuden esiintyjän finaaliin ja kaksivaiheisessa finaalilähetyksessä vielä kolmen parhaan joukkoon. Voiton vei lopulta Pernilla Karlsson kappaleella När jag blundar, Lasikaupunki keräsi yleisön puhelinäänistä toiseksi suurimman potin.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto