Hyppää pääsisältöön

Muotibloggaaja: Luovuin päivätöistä blogini takia

Suosituimmilla suomalaislla blogeilla on satoja tuhansia lukijoita ympäri maailmaa. Lifestyle-blogi Pupulandian ja DIY-muotiblogin OutsaPopin pitäjät käyttävät blogeihinsa tuntikausia päivittäin.

Blogistanian Outi Pyy ja Jenni Rotonen

Tänään 21. maaliskuuta TV2:lla alkavassa Blogistania-sarjassa seurataan muun muassa tyyli- ja lifestyleblogi Pupulandian pitäjää Jenni Rotosta ja tee-se-itse -muotiblogi OutsaPopin Outi Pyytä. Bloggaajat myöntävät YleX Etusivun haastattelussa viettävänsä tunteja päivässä blogien päivittämiseen.

- Ei toi oo mikään semmonen, et jes, mulla on kymmenen minuuttia aikaa, mäpäs käyn heittää postauksen. Aineiston ettiminen on valtava osa duunia, se vaatii hirveen määrän taustatyötä että voi kirjottaa monipuolisista blogia. Luen myös noin 60 blogia ite, Pyy selvittää.

Blogien pitämisellä ei naisten mukaan elä herroiksi.

- Kutsun tätä tappiolliseksi harrastukseksi. Käyn päivätöissä ja sen takia jengi ihmetteleekin miten jaksan, että teen pitkää päivää duunissa ja sen päälle kolme tuntia joka ilta blogia. En todellakaan mihinkään spinningiin jaksa, Pyy naurahtaa.

- Mulle taas kävi niin, etten enää jaksanut. Mietin mistä luopuisin mieluiten, niin luovuin päivätyöstäni. Blogilla ansaitsen sen verran, että pystyn niukasti elättämään itseni. Blogi on myös poikinut freelance-töitä kirjoittajana mutta en mitenkaan herroiksi elä, Rotonen kertoo.

Outin blogilla on lukijoita kuukausittain lähes 150 000, joista puolet on amerikkalaisia. Pupulandialla lukijoita on kuukaudessa lähes 95 000.

- Kun alotin, blogilla oli vaan muutama lukija. Pikkuhiljaa se on levähtäny käsiin ja kyllä sitä miettii että onhan tuolla järjetön määrä porukkkaa, Rotonen myöntää.

Suositun blogin salaisuutena molemmat korostavat visuaalisuuden merkitystä.  

- Blogin aloittajan pitää myös miettiä, onko tällä tarpeeksi kiinnostavaa sanottavaa. Moni alottaa suurella pöhinällä ja huomaa viikon päästä, että kaikki aiheet onkin käytetty, Roponen korostaa.

Kuuntele haastattelu alla!

Lähteet: YleX