Hyppää pääsisältöön

Stigin Laululeija lentää sovinnontekoon

Aiemmin rap- ja R&B-parodioista tunnettu Stig Dogg lyhensi taiteilijanimensä ja vihelteli uudella luomummalla tyylillä Uuden Musiikin Kilpailun finaaliin. Kepeästi soivan Laululeijan sanojen takana on PMMP:n Paula Vesala.

Tietolaatikko

Laululeija
Sävellys ja sovitus: Matti Mikkola ja DJPP (Perttu Mäkelä)
Sanoitus: Paula Vesala

Uuden Musiikin Kilpailuun hakiessaan entinen Stig Dogg eli Punavuoren R. Kelly esitteli itsensä "ihan Stiginä vaan". Hinkua viisuilemaan oli ollut aiemminkin, mutta tällä kertaa biisikin tuli lähetettyä kisaan määräaikaan mennessä. Nyt Stig kertoi myös jättäneensä bling-blingin taakseen ja siirtyneensä luomumpaan lauluun.

Uuden Musiikin Kilpailun vaiheissa Stig kiitteli, että kyseessä on laulu- eikä laulamiskisa, sillä Laululeija-kappaletta hän piti vahvana ja uskoi sen menestykseen.

Laululeijan sanoittaja Paula Vesala kertoo ihastuneensa jo biisin demoon, jossa poikien parvekesoittelusta ja hyräilystä välittyi tunnelma vilpittömästä sovinnonteosta.

Laululeija lensi Uuden Musiikin Kilpailun kaksivaiheisessa finaalissa kolmen parhaan joukkoon. Voiton vei Pernilla Karlssonin esittämä När jag blundar.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä