Hyppää pääsisältöön

Stigin Laululeija lentää sovinnontekoon

Aiemmin rap- ja R&B-parodioista tunnettu Stig Dogg lyhensi taiteilijanimensä ja vihelteli uudella luomummalla tyylillä Uuden Musiikin Kilpailun finaaliin. Kepeästi soivan Laululeijan sanojen takana on PMMP:n Paula Vesala.

Tietolaatikko

Laululeija
Sävellys ja sovitus: Matti Mikkola ja DJPP (Perttu Mäkelä)
Sanoitus: Paula Vesala

Uuden Musiikin Kilpailuun hakiessaan entinen Stig Dogg eli Punavuoren R. Kelly esitteli itsensä "ihan Stiginä vaan". Hinkua viisuilemaan oli ollut aiemminkin, mutta tällä kertaa biisikin tuli lähetettyä kisaan määräaikaan mennessä. Nyt Stig kertoi myös jättäneensä bling-blingin taakseen ja siirtyneensä luomumpaan lauluun.

Uuden Musiikin Kilpailun vaiheissa Stig kiitteli, että kyseessä on laulu- eikä laulamiskisa, sillä Laululeija-kappaletta hän piti vahvana ja uskoi sen menestykseen.

Laululeijan sanoittaja Paula Vesala kertoo ihastuneensa jo biisin demoon, jossa poikien parvekesoittelusta ja hyräilystä välittyi tunnelma vilpittömästä sovinnonteosta.

Laululeija lensi Uuden Musiikin Kilpailun kaksivaiheisessa finaalissa kolmen parhaan joukkoon. Voiton vei Pernilla Karlssonin esittämä När jag blundar.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto