Hyppää pääsisältöön

Julkkisten sähköposteja hakkeroinut ja nakukuvia levittänyt tunnusti syyllisyytensä

Floridalaismiestä odottaa maksimissaan 60 vuoden tuomio. Sen uskotaan kuitenkin lieventyvän.

Scarlett Johansson The Avengers -elokuvassa, // Kuva: Marvel

Scarlett Johanssonin, Mila Kuniksen, Christina Aguilera ja muiden julkkisten sähköposteihin murtautunut 35-vuotias mies on tunnustanut syyllistyneensä muun muassa laittomaan tunkeutumiseen tietokoneeseen.

FBI:n Operation Hackerazziksi nimeämä tutkinta osoittaa, että mies on vastuussa muun muassa Scarlett Johanssonin kuuluisan alastonkuvan levittämisestä. Kaiken kaikkiaan hänen kerrotaan tunkeutuneen yli 50 ihmisen sähköpostitiliin. Kuvien lisäksi hakkeri hankki haltuunsa muun muassa liikesopimuksia, sähköpostiviestejä ja käsikirjoituksia. Osan niistä hän lähetti eteen päin toiselle hakkerille ja kahdelle juorusivustolle.

Syytetty sanoo, että julkkisten tietoihin murtautumisesta tuli hänelle pakkomielle ja oli suorastaan helpotus, kun poliisi nappasi hänet.

Lähteet: Reuters