Hyppää pääsisältöön

Minna Parikan unelmat kasvavat korkoa

Minna Parikan kengät tunnetaan korkeista koroista, naisellisuudesta ja leikkimielisyydestä. Suunnittelupöydällä kenkiin piirtyvät kissat ja puput, vahvat värit, nähty ja koettu elämä sekä unelma kansainvälisestä menestyksestä.

Tietolaatikko

Minna Parikka

  • Syntynyt Helsingissä vuonna 1980
  • Opiskellut kenkäsuunnittelijaksi De Montfort -yliopistossa Englannissa
  • Oma yritys vuonna 2005
  • Motto: "Unelmat on tehty elettäviksi."

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka luotsaa vuonna 2005 perustamaansa yritystään intohimoisella otteella. — Mä kyllästyn hirveen helposti ja mulla on koko ajan joku agenda. Kehitys on ihan ehdotonta mulle ja mun yritykselle.

Tekijänä-ohjelmassa päästään seuraamaan Parikan työtä ja tirkistelemään tuloillaan olevia kenkämalleja. Seuraavan syksyn ja talven mallistosta otetaan muotikuvia jo vuotta aiemmin. Minna Parikka on itse innoissaan pupu- ja kissakengistään: — Japanilaiset, tänne vaan!

Minnan mukaan hyvä kenkä on sellainen, jota voi oikeasti käyttää. — Vaikka kengässä olisi 12 sentin korko, niin käyttäjä tuntee eron jalassaan. Kengän on oltava käytettävä, vaikka se näyttää erittäin hienostuneelta ja leikkisältä. Designin täytyy myös olla ajatonta.

Minna Parikan perhe on ripoteltuna ympäri Eurooppaa. Vanhemmat asuvat Espanjassa, poikaystävä Tukholmassa ja sisko miehensä ja lastensa kanssa Englannissa. Minna on kiitollinen perheensä tuesta. Kotoa on saanut kannustusta, ja intohimoisesta tekemisestä on oltu ylpeitä.

Sunnittelijana Minna Parikka pitää pelkästään etuna sitä, että suomalaisilla on maailmalla suorapuheisuuden, outouden ja sarkastisuuden leimaama erikoislaatuinen maine. Minnan Ruotsissa asuva poikaystävä kuvailee suomalaista suunnittelua myös puhtaaksi ja viattomaksi – kuin lapsen tekemäksi.

Parikan mukaan hänen omakin designinsa lukeutuu tähän, sillä tuotteet ovat jollain tavalla naiiveja, sisältävät paljon leikkisiä ja jopa sarjakuvamaisia yksityiskohtia.

Tavoitteena on, että Minna Parikka on tulevaisuudessa kansainvälisesti erittäin tunnettu designbrändi. Rohkeus toteuttaa omia unelmiaan tekee Minnan onnelliseksi.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä