Hyppää pääsisältöön

Minna Parikan unelmat kasvavat korkoa

Minna Parikan kengät tunnetaan korkeista koroista, naisellisuudesta ja leikkimielisyydestä. Suunnittelupöydällä kenkiin piirtyvät kissat ja puput, vahvat värit, nähty ja koettu elämä sekä unelma kansainvälisestä menestyksestä.

Tietolaatikko

Minna Parikka

 • Syntynyt Helsingissä vuonna 1980
 • Opiskellut kenkäsuunnittelijaksi De Montfort -yliopistossa Englannissa
 • Oma yritys vuonna 2005
 • Motto: "Unelmat on tehty elettäviksi."

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka luotsaa vuonna 2005 perustamaansa yritystään intohimoisella otteella. — Mä kyllästyn hirveen helposti ja mulla on koko ajan joku agenda. Kehitys on ihan ehdotonta mulle ja mun yritykselle.

Tekijänä-ohjelmassa päästään seuraamaan Parikan työtä ja tirkistelemään tuloillaan olevia kenkämalleja. Seuraavan syksyn ja talven mallistosta otetaan muotikuvia jo vuotta aiemmin. Minna Parikka on itse innoissaan pupu- ja kissakengistään: — Japanilaiset, tänne vaan!

Minnan mukaan hyvä kenkä on sellainen, jota voi oikeasti käyttää. — Vaikka kengässä olisi 12 sentin korko, niin käyttäjä tuntee eron jalassaan. Kengän on oltava käytettävä, vaikka se näyttää erittäin hienostuneelta ja leikkisältä. Designin täytyy myös olla ajatonta.

Minna Parikan perhe on ripoteltuna ympäri Eurooppaa. Vanhemmat asuvat Espanjassa, poikaystävä Tukholmassa ja sisko miehensä ja lastensa kanssa Englannissa. Minna on kiitollinen perheensä tuesta. Kotoa on saanut kannustusta, ja intohimoisesta tekemisestä on oltu ylpeitä.

Sunnittelijana Minna Parikka pitää pelkästään etuna sitä, että suomalaisilla on maailmalla suorapuheisuuden, outouden ja sarkastisuuden leimaama erikoislaatuinen maine. Minnan Ruotsissa asuva poikaystävä kuvailee suomalaista suunnittelua myös puhtaaksi ja viattomaksi – kuin lapsen tekemäksi.

Parikan mukaan hänen omakin designinsa lukeutuu tähän, sillä tuotteet ovat jollain tavalla naiiveja, sisältävät paljon leikkisiä ja jopa sarjakuvamaisia yksityiskohtia.

Tavoitteena on, että Minna Parikka on tulevaisuudessa kansainvälisesti erittäin tunnettu designbrändi. Rohkeus toteuttaa omia unelmiaan tekee Minnan onnelliseksi.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

 • Lasse Lehtisen kolumni: Nuoriso heräsi vaatimaan muutoksia maailmanmenoon

  Lasse Lehtinen kirjoittaa 1960-luvusta.

  Suomessa 1960-luvun nuoriso eli murrosaikaa. Nuoria oli aiempaa enemmän ja he olivat yhteiskunnallisesti tiedostavia ja koulutetumpia kuin ennen. Nuorisokulttuuri oli saapunut Suomeen. Kirjailija Lasse Lehtinen kirjoittaa kolumnissaan muun muassa sukupolvesta, joka halusi muuttaa maata ja maailmaa sekä vaikuttaa asenteisiin.

 • Kunnes kuolema heidät erottaa – Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa

  Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa.

  Kotikadun kausi 13 alkaa surullisissa tunnelmissa. Mäkimaiden perheessä läsnä on kuolema, hiipuva rakkaus ja rahaongelmat. Luotoloilla noustaan jaloilleen, iloitaan elämän ihmeistä ja rakennetaan tulevaisuutta. Kauden 13 lisäksi Areenassa on katsottavissa myös kaudet 1, 2 ja 12.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto

 • Lasse Lehtisen kolumni: Nuoriso heräsi vaatimaan muutoksia maailmanmenoon

  Lasse Lehtinen kirjoittaa 1960-luvusta.

  Suomessa 1960-luvun nuoriso eli murrosaikaa. Nuoria oli aiempaa enemmän ja he olivat yhteiskunnallisesti tiedostavia ja koulutetumpia kuin ennen. Nuorisokulttuuri oli saapunut Suomeen. Kirjailija Lasse Lehtinen kirjoittaa kolumnissaan muun muassa sukupolvesta, joka halusi muuttaa maata ja maailmaa sekä vaikuttaa asenteisiin.

 • Kunnes kuolema heidät erottaa – Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa

  Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa.

  Kotikadun kausi 13 alkaa surullisissa tunnelmissa. Mäkimaiden perheessä läsnä on kuolema, hiipuva rakkaus ja rahaongelmat. Luotoloilla noustaan jaloilleen, iloitaan elämän ihmeistä ja rakennetaan tulevaisuutta. Kauden 13 lisäksi Areenassa on katsottavissa myös kaudet 1, 2 ja 12.

 • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

  Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

  Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

 • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

  Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

  Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

 • Lasse Lehtisen kolumni: Varttituntini kommunistina

  Lasse Lehtinen kirjoittaa Kekkosen ajan alkuvuosista.

  Kirjailija Lasse Lehtisen lapsuus- ja nuoruusvuosien suuria merkkipaaluja ovat olleet yleislakko ja Urho Kekkosen valinta tasavallan presidentiksi vuonna 1956. Lehtisen ensimmäinen poliittinen herääminen tapahtui juuri yleislakon aikaan, mutta myös Urho Kekkosen valinta presidentiksi osaltaan ravisteli nuorukaisen yhteiskunnallisia vaistoja esiin.

 • Elävä arkisto tammikuussa

  Tammikuisia aiheita Elävän arkiston tarjonnassa.

  Juhlat on juhlittu ja lahjakirjat luettu, härkäviikot edessä. Päivä sentään alkaa pidetä. Kun kinkkua on sulateltu raikkaassa talvisäässä, on hyvästi aikaa syventyä Elävän arkiston runsaaseen tarjontaan, josta tammikuussakin löytyy paljon tietoa ja viihdykettä. Draamaa Tammikuu tarjoaa tuhdin paketin toivottua klassikkodraamaa, kun 14.1.