Hyppää pääsisältöön

Tekijänoikeuksillaan puhuttaneen kohupalvelun säännöt muuttuvat

Trendipalvelu Pinterest muuttaa ja selkeyttää sääntöjään.

Pinterest #2 // Kuva: pinterest.com

Alkuvuoden kuumin nettitrendi on laiton - rikotko sinäkin suosikkisivustolla lakia?, kuinka alkuvuoden kuumin nettitrendi vaikuttaa laittomalta palvelulta, sillä sen käyttäjät loukkaavat tekijänoikeuksia.

Nyt Pinterest ilmoittaa, että sääntöjä on kehitetty ja uudet säännöt tulevat voimaan 6. huhtikuuta. Sääntöuudistuksella palvelu haluaa estää väärinymmärryksiä, jotka pahimmillaan johtavat tekijänoikeusloukkauksiin.

Virtuaalisena jääkaapin ovena toimiva Pinterest-sivusto antaa käyttäjiensä etsiä verkosta mielenkiintoisia valokuvia ja jakaa niitä omassa profiilissaan muiden käyttäjien kesken. Harmi vain, että lähes jokainen käyttäjä rikkoo sivustolla lakia. Tekijänoikeus suojaa valokuvia, joten toisten otosten napsiminen omalle sivulle rikkoo alkuperäisen kuvaajan oikeuksia.

Tarkista kohupalvelun uudet säännöt täältä.

Lähteet: pinterest.com