Hyppää pääsisältöön

Jurek – studioharjoittelijasta suomipopin seuraava iso nimi?

Uuden musiikin aamuvuoron Juhani Kenttämään tehona soivasta Jurekista on ehditty jo povata Arto Tuunelan manttelinperijää.

Jurek

Jurek-taiteiiljanimen takana seisova Simo Reunamäki paljasti Uuden musiikin iltavuoron Toni Laaksoselle hänen artistiuransa lähteneen käyntiin vähän vahingossa.

- Olen ollut Pekka Ruuskan studiolla harjoittelijana viime keväästä lähtien. Lähin tänne tekemään muille musaa, jota sitten soitin Pekalle. Hän sitten laittoi ilmoille ajatuksen, että esittäisin nämä biisit itse. Siitä se lähti omalla painolla eteenpäin, Jurek selvittää.

Muun muassa Rafaelin enkeli -nimisen klassikon takana oleva musiikkimoguli Ruuska kuvaili Jurekia ”honteloksi nörtiksi, jonka sisällä soivat suuret sävelet”. Uuden  musiikin aamuvuoron Juhani Kenttämaa taas kuvaili  _Ennen kuin me kadotaan -_kappaleen kuulostavan siltä, kuin Pariisin Kevät lähtisi Happoradion kanssa yölliselle Särkänniemenreissulle Jussi Selon yllytyksestä.

Mies ei kuitenkaan lähde kiirehtimään tulevan albuminsa kanssa musiikkipiirien hypetyksestä huolimatta.

- Tahdon, että levy on semmonen jonka takana seison itse. Kaikki levylle tulevat biisit pitää olla sellaisia, ettei tarvii miettiä, et hitsi ku ois tehny jotain eri tavalla. Tähtäimessä on saada albumi syksyllä ulos ja kattoo siitä eteenpäin et löytääkö ihmiset tota mun musiikkia sitten, mies toteaa nöyrästi.

Lähteet: YleX