Hyppää pääsisältöön

Ylös, ulos ja Ouluun!

Musiikkitoimittaja Karoliina Vesa.

Pasilassa ollaan täydessä työn touhussa jo päiviä ennen itse h-hetkeä eli suoraa konserttiradiointia. Nyt ollaan menossa Ouluun. Toimittaja Karoliina Vesa on paitsi suoran lähetyksen juontaja, myös monipuolinen jokapaikanhöylä.

Katso video toimittajan, äänisuunnittelijan ja autonkuljettajan valmistautumisesta Oulun konserttiin. Karoliina Vesa tapaa säveltäjä Kalevi Ahon, äänisuunnittelija Anu Pylkkänen kokoaa sopivan kaluston autonkuljettaja Markku Kuisman kyytiin Ylen suurimpaan äänitysautoon UT1:een.

Kuuntele konsertti Areenasta. Orkesteria johtaa Anna-Maria Helsing, solistina soittaa Amsterdamin Concertgebouw-orkesterin soolopasunisti Jörgen van Rijen.

Konsertin ohjelma:
Kalevi Aho Pasuunakonsertto (Suomen ensiesitys)
Pjotr Tshaikovski Sinfonia nro 4

Kuuntele konsertti Areenasta (28.4.2012 asti)

Video pasuunakonserton harjoituksesta Oulussa.

Nämä konsertit vielä tänä keväänä - YLE Radio 1

Toimittaja Laila Kangas
Julkaistu 26.3.2012

Kommentit
 • Kapellimestari Juha Kangas on Kokkolan musiikkielämän rakentaja – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Onnittelemme syntymäpäivänä 27. marraskuuta!

  Kun kapellimestari Juha Kangas palasi viuluopintojen jälkeen Helsingistä takaisin Keski-Pohjanmaalle, hän ryhtyi Kokkolassa viuluopettajan työn ohessa Keski-Pohjanmaan musiikkiopiston oppilasorkesterin kapellimestariksi. Työskentely lapsiorkesterin kanssa oli alusta pitäen tavoitteellista ja johti lopulta Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin syntymiseen ja orkesteritoiminnan vakiintumiseen Kokkolassa.

 • Kaari-ensemble koostaa taidokasta audiomosaiikkia

  Kaari-ensemble koostaa taidokasta audiomosaiikkia

  Saara Aittakummun ja Laura Salovaaran vuonna 2008 perustama sopraano- ja alttolaulajista koostuva Kaari-ensemble jatkaa tasaista kehittymistään. Salovaara vastaa ensemblen kuorosoinnin kehittämisestä ja kuoronjohtaja Aittakumpu jakaa aikansa muun muassa Polyteknikkojen Kuoron, Kamarikuoro Kampin Laulun ja mieskuoro Valkian kesken.

 • Anna Clyne jatkaa orkesterimusiikissaan elektroakustisten teostensa äänimaailmaa

  Anna Clyne jatkaa orkesterimusiikissaan elektroakustisten te

  Isobritannialainen säveltäjä Anna Clyne tuli ensin tutuksi etenkin elektroakustisen musiikin tekijänä, mutta on sittemmin päässyt näyttämään kyntensä myös orkesterimusiikin alueella. Uusin julkaisu tehnyt tuloaan jo kauan. Käytännössä se on kooste Clynen teosten orkesteritaltioinneista vajaan kymmenen vuoden ajanjaksolta neljän eri kapellimestarin johtamana.