Hyppää pääsisältöön

Tässä uusi kotimaisen hevin superkokoonpano – mukana muun muassa Holopainen ja Annala

Lähestyvät lätkän MM-kisat ovat aiheuttaneet suomalaismuusikoissa sen luokan huuman, että kisabiisien lomassa uusia yhteistyökuvioita syntyy hurjalla tahdilla.

Tuomas Holopainen ja Marko Annala // Kuva: Ninni

Tuorein tapaus on kotimaisen raskaan musiikin kerman muodostama Karelian Division, jonka tunnetuimmat jäsenet ovat Nightwish -yhtyeen Tuomas Holopainen, Mokoman Marko Annala ja Kuisma Aalto ja Kotiteollisuuden Jari Sinkkonen.

Karelian Division oli alun perin 16 -hengen Fantasy Hockey -peliryhmä, joka pelasi virtuaalista NHL -jääkiekkoa Yahoo Sports -nettipalvelun kautta, mutta nyt siitä on tullut myös bändi.

- Ollaan pelattu monta vuotta fantasiajääkiekkoa yhdessä. Meitä yhdistää rakkaus jääkiekkoon ja tajuttiin yhdessä saunaillassa, että meillä on itse asiassa aika kova ryhmä kasassa. Jos me tehtäis bändi tästä meidän hommasta, niin se olis kyllä melkoinen, jääkiekkoheviä perkele, Marko Annala kertoo.

Superkokoonpanon Suomi!-niminen tsemppikappale on syntynyt alun perin Annalan kynästä.

- Lähettiin suunnittelemaan, että mites tää biisi tehdään ja Markolla ja Kuismalla oli vanha biisin raakile, mistä sitten lähettiin työstämään, Tuomas Holopainen juttelee.

- Se on koko ajan tuntunut liian mahtipontiselta Mokomalle. Mulla on soinut päässä, että siinä pitää olla isoa kannatuskuoroa. Biisiä piti vain ajanmukaistaa, Annala selittää.

Kappale julkaistaan ensi maanantaina 2. huhtikuuta. Kiertuetta yhtye ei kuitenkaan suunnittele.

- Onhan meillä jo tää yks biisi. Ei tarvita ku pari balladia ja yks remix, niin meillähän on stadion-kiertue valmis, Holopainen vitsailee.

Oikeasti bändi soittaa todennäköisesti vain yhden keikan.

- Soitetaan tää biisi ennen kisoja Lastenklinikoiden Kummien tapahtumassa päivää ennen kisoja ja se ehkä jää ainooks, Annala sanoo.

Suomi!-kappale tulee viralliselle Leijonat -kokoelmalle, jolta löytyy myösJare&VilleGalle yhteistyöhön Freemanin kanssa – yhteinen lätkäbiisiJare&VilleGalle yhteistyöhön Freemanin kanssa – yhteinen lätkäbiisi.

Lähteet: YleX