Hyppää pääsisältöön

Uuden Musiikin Kilpailussa haettiin viisuedustajaa uudella tavalla

Kaikkien aikojen ensimmäisessä Uuden Musiikin Kilpailussa etsittiin nimensä mukaan uutta musiikkia ja samalla Suomen euroviisuedustajaa. Monivaiheisen kilpailun finaalissa kuultiin elektrorockia, balladia, kitarapoppia ja luomua laulua.

Kaikille avoimeen Uuden Musiikin Kilpailuun haki 540 artistia. Kilpailun edetessä tuomarien valintojen ja yleisöäänien perusteella finaaliin päätyi lopulta kuusi esitystä.

Viisihenkinen electrorock/darkwave-yhtye Iconcrash nousi UMK:n finaaliin vahvan kannattajan vauhdittamana. The Rasmuksen Lauri Ylönen kertoi tukevansa Iconcrashia ja kehotti fanejaan tekemään samoin. We are the Night -biisi jäi soimaan radioaalloille vielä kilpailun jälkeenkin.

Toisena Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa esiintyi Pernilla Karlsson, joka vei finaalin voiton ruotsinkielisellä kappaleella När jag blundar. Pernillasta tuli kisan voittajana myös Suomen euroviisuedustaja.

1990-luvun poikabändistä XL5:stä tunnettu Mica Ikonen esitti energisen Antaa mennä -kappaleen.

Uusi tulokas musiikkiestradeilla oli Kaisa Vala. Laulaja-lauluntekijä saattelee Habits of Human Beings -kappaleellaan kuulijan omaan maailmaansa. Biisissä kaikui vaikutteita myös Tori Amosin musiikista.

Stigin kepeästi soivan Laululeijan sanat olivat Paula Vesalan kynästä. Laululeija lensi UMK:n kaksiosaisessa finaalissa vielä kolmen parhaan joukkoon ja Stig sai nostetta uudelle luomummalle laulutyylilleen.

Ville Eetvartin esittämä Lasikaupunki eteni myös kolmen parhaan superfinaaliin, mutta jäi yleisön puhelinäänissä toiseksi Pernilla Karlssonille. Pihtiputaan laulava palomies valittiin kuitenkin viisufanien äänillä edustamaan Suomea eurooppalaisten
viisufaniklubien OGAE Secon Chance 2012 -kilpailuun.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit