Hyppää pääsisältöön

Tuomas Holopainen kertoo – näin suomalaisyleisö eroaa ulkomaalaisesta

Nightwishin Suomen kiertue on ohi ja seuraavaksi yhtye suuntaa ulkomaille. Bändi palaa kuitenkin kesäksi kotimaahan, sillä Nightwish nousee lavalle tulevana suvena Seinäjoen Provinssirockissa, Turun Ruisrockissa ja Kuopion RockCockissa.

Nightwish live // Kuva: Maria Rautio / YleX

- Lähetään parin viikon päästä Eurooppaan ja sit odotellaankin jo festarikautta, Tuomas Holopainen juttelee.

Maailmaa kiertänyt muusikko kertoo, miten suomalainen keikkayleisö eroaa ulkomaalaisesta.

- Suomen keikoilla on enemmän tuttuja kasvoja eturivissä. Ei ne oikeastaan muuten eroa, paitsi Jenkeissä soitetaan paljon pienemmissä paikoissa. Siellä on sellaista teksasilaista lähiöbaaria, jonne mahtuu 400 ihmistä, mutta Suomessa, muualla Euroopassa ja Etelä-Amerikassa on isommat areenat, Holopainen kommentoi.

Bändin seuraava tuotos on 11. huhtikuuta julkaistava Imaginaerum Tour Edition -paketti, joka sisältää kaksi CD:tä ja yhden DVD:n.

- Siinä on koko Imaginaerum-levystä orkesteriversio, sekä sellainen puolitoista tuntia kestävä dokumentti, joka kertoo miten levy ja leffa syntyi. Tää dokkari on hyvin pieteetillä tehty, Holopainen kertoo.

Lähteet: YleX