Hyppää pääsisältöön

Tieteen verkkovinkit - Euroopan avaruusjärjestö tarvitsee sinua amatööriastronomi!

Adam Mann, avaruuskuva

ESA etsii nyt hyvää ikonikuvaa avaruudesta. Kannattaa koittaa, vaikka näyttävillä tähtisumukuvilla. Niin ja sen lisäksi, että ESA etsii kuvia, niin se etsii myös amatööriastronomeja, jotka voisivat auttaa kuvan valinnassa.

Lue lisää aiheesta.

Musiikki auttaa matikan opiskelussa

Stock photo: mathematics
Nyt kuulokkeet korville ja spotify soimaan! Musiikin rytmisyys auttaa matematiikan opiskelussa. Toinen vaihtoehto on taputtaa tahtia matikan tehtävää pohtiessaan.

Lue lisää aiheesta.

Mitä ihmiset oikeasti tekevät sairaslomalla?

Sairas mies tietokoneen äärellä

Yhdisvaltalaisen tutkimuksen mukaan vain pieni osa ihmisistä makaa sängyssä sairaslomalla. Suurin osa puuhastelee, jotain pientä esimerkiksi pelaa pelejä. Sen lisäksi, että tutkimus paljasti mitä ihmiset oikeasti tekevät sairaslomalla, niin se paljasti myös, että sairaslomalla olevat ihmiset ovat oikeasti sairaita. 

Lue lisää aiheesta.