Hyppää pääsisältöön

Titanic-ohjaaja puolustelee 3D-versiota: Kyse ei ole rahastuksesta

Vuonna 1997 julkaistun Titanic-elokuvan ohjaaja James Cameron ei niele väitteitä, että leffan tuore 3D-versio olisi rahastusta traagisen turman 100-vuotispäivänä. Cameronin mielestä kolmiulotteisuus vie leffan aivan uudelle tasolle.

James Cameron ja vaimonsa Suzy Amis 3D-version ensi-illassa. // Kuva: EPA / ANDY RAIN

Titanic 3D valloittaa elokuvateatterit Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa 6. huhtikuuta. Uppoamattomaksi aikanaan kehuttu Titanic vei merenpohjaan yli 1500 henkeä lähes päivälleen 100 vuotta aikaisemmin, 15. huhtikuuta 1912.

- Mielestäni 3D tekee tästä leffasta vain enemmän mukaansatempaavan. Se tavallaan vie kokemuksen arvoasteikolla 11:een kympin sijasta, Cameron sanoi toimittajille elokuvan ensi-illassa Lontoossa.

Titanic-elokuva, jonka tähtinä nähdään Kate Winslet ja Leonardo di Caprio, teki aikanaan yli 1,8 miljardin dollarin tuotot. Cameron on saanut osakseen arvostelua, joiden mukaan ohjaaja pyrkii vain maksimoimaan voitot turman vuosipäivälle ajoittuvalla 3D-versiolla.

- Aina tulee olemaan ihmisiä, jotka pyrkivät lyttäämään kaiken hyvän. Rehellisesti sanottuna elokuva on tehty Titanicin muistolle ja historian kunnioittamiselle. Siksi leffan tein alunperinkin, Cameron vastasi syytöksiin.

Lähteet: Reuters