Hyppää pääsisältöön

Breivik-maininta poistetaan Cheekin levyltä

Cheekin tulevalle Sokka irti -levylle tehdään muutos aivan viime hetkillä.

Cheek // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Albumille piti tulla Liian viilee -niminen kappale, jonka kertosäkeessä lauletaan ”pimee kuin Breivik, viilee kuin James Dean”. YleX haastatteli perjantaina iltapäivällä Cheekiä, joka vielä tuolloin kertoi biisin tulevan 18. huhtikuuta julkaistavalle levylle.

Tunti haastattelun jälkeen Cheekin levy-yhtiö Warner Music ilmoitti YleX:lle, että kappaletta on päätetty muuttaa ja Breivik-maininta poistetaan kokonaan. Levy-yhtiö ei kommentoinut tapausta tarkemmin, mutta Warner Music välitti sähköpostitse Cheekin kommentin.

- Albumilleni oli tulossa yksi biisi, jossa viittasin metaforisesti Breivikiin. Halusin vetää tämän kuitenkin pois albumilta, jotta hän ei saa minun kautta minkäänlaista julkisuutta, Cheek kirjoitti myöhemmin.

Anders Breivik on norjalainen terroristi, joka syyllistyi viime vuonna joukkomurhaan, jossa 77 ihmistä sai surmansa.

Lähteet: YleX