Hyppää pääsisältöön

Banksyn taidetta myytiin korkeaan hintaan Lontoossa

Warhol ei tällä kertaa yltänyt Banksyn hintaluokkaan Bonhamsin huutokaupassa.

Leopard and Barcode. // Kuva: Creative Commons / A. Kepplinger

Brittiläisen katutaiteilijan teosten sarjasta on maksettu yhteensä lähes 500 000 euroa. Esimerkiksi Ikean kehyksen pahvitaustaan maalatusta kuvasta - nimeltään Girl and Balloon - jossa on tyttö ja ilmapallo, maksettiin yksistään lähes 90 000 euroa. Katso kuva täältä. Kaupattavien teosten joukossa oli ensimmäistä kertaa Leopard and Barcode -taulu, josta maksettiin pari tonnia enemmän kuin Girl and Balloonista.

Lähes puolen miljoonan euron myyntituloihin Banksy pääsi myymällä yhteensä 18 teosta huutokaupassa Lontoossa. Samassa huutokaupassa myytiin poptaiteen amerikkalaisen legendan, Andy Warholin, silkkipainettu kuva dollarista - siitä maksettiin reilut 50 000 euroa.

Lähteet: BBC