Hyppää pääsisältöön

Pelastajat -sarjan palomies: Joskus naiselta on voinut tulla puhelinnumero pelastustöiden jälkeen

Suositun Pelastajat -televisiosarjan viides tuotantokausi käynnistyy tänään Subilla. Kaksi sarjassa esiintyvää palomiestä kävi YleX Iltapäivän vieraana kertomassa millaista tulensammuttajan arki on.

Kuvassa Pelastajat -televisiosarjan palomiehet Jere Jefremoff ja Esa Takala. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Mäkkärin ja Annen tentattavaksi tuli kaksi ihan oikeaa palomiestä – Jere Jefremoff ja Esa Takala. Miehet kertoivat haastattelussa yleisesti palomiehen työstä ja myös siitä, millaista musiikkia paloautoissa kuunnellaan. Vai kuunnellaanko ollenkaan?

- Kyllä silloin, kun tullaan keikalta takaisin. Silloin voi Scooterin Fire soida, mutta silloin kun keikalle mennään niin ei mielellään, Jefremoff toteaa.

Ei sinällään ole kovin yllättävää, että palomiehet joutuvat käyttämään työssään toinen toistaan järeämpiä työkaluja. Mäkkäri halusi tietää, mikä on suurin työkalu, jota kaverit ovat pelastusoperaation yhteydessä käyttäneet.

- Jos sitä voi työkaluksi sanoa niin rakennusnosturi. Se oli rakennustyömaalla oleva nosturi, jota käytettiin sitten erään pelastustyön yhteydessä. Nostettiin ihmisuhri pois kuilusta, kun se sattui olemaan hyvin hollilla, Jefremoff pohtii.

Aina yhtä kuuma kysymys – saako palomies naista – piti myös selvittää, kun siihen kerran tilaisuus tarjottiin. Vastaus tosin jätti arvailun varaa.

- Nyt pidetään koko ammattikunnan ylpeyttä yllä. Olen kuullut, että sieltä on joskus voinut sitten tulla puhelinnumeroa perään keikkapaikalta, mutta nämä on ihan huhuja tietenkin, Takala naurahtaa.

Kuuntele alta, hakevatko palomiehet vielä mummojen kissoja puista ja miksi Jefremoffista ja Takalasta tuli palomiehiä!

Lähteet: YleX