Hyppää pääsisältöön

Tarja Turunen: He avasivat tien muille suomalaisille metallibändeille

Tarja Turunen kertoi brasilialaisen Wikimetalin haastattelussa Stratovariuksen, Sentencedin ja Amorphiksen pehmittäneen tietä muille suomalaisille metallibändeille maailmalla. Entinen Nightwish-solisti kertoo, ettei enää itse koe olevansa kotimaisessa metalliskenessä mukana.

Tarja Turunen // Kuva: facebook.com/pages/Tarja-Turunen

Tarja Turusen mukaan suomalainen metallimusiikki on aina ollut suuri juttu, eikä kyse tosiaan ole maassamme mistään uudesta ilmiöstä.

-Sellaisia bändejä on ollut niin kauan kuin muistan. Suomessa on aina ollut olemassa se tietynlainen metalligenre. Bändit kuten Stratovarius, Sentenced, ja Amorphis olivat ensimmäisiä jotka tulivat tunnetuksi maailmalla. Siten he auttoivat muitakin suomalaisia bändejä pärjäämään maailmalla. En ole asunut Suomessa vuosiin, joten en ole metallipiireissä enää niin paljoa mukana, Turunen kertoi haastattelussa.

Turunen myötäilee haastattelijan mielipidettä siitä, että hardrock ja metallimusiikki ovat valtavirtamusiikkia Suomessa.

- Monet bändit pärjäävät siinä genressä ja keräävät listaykkösiä, Turunen kuvailee brasilialaistoimittajalle.

Lähteet: Wikimetal, Blabbermouth