Hyppää pääsisältöön

Voguen päätoimittaja: Syömishäiriöt osittain muotiteollisuuden syytä

Italian Voguen päätoimittaja Franca Sozzani paneutuu blogitekstissään syömishäiriöihin ja lukuisiin syihin jotka johtavat niihin.

Voguen Italian päätoimittaja Franca Sozziani // Kuva: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Yllättävää on, että maailman tunnetuimman muotilehden italialainen päätoimittaja myöntää muotimaailman olevan osasyyllinen. 

- Useiden psykiatrien mukaan nykyinen taipumus ihailla naiskauneutta laihana luo järkyttäviä seurauksia. Ne vaikuttavat lasten syömistottumuksiin. Tässä muoti näyttelee suurta roolia, mukaan lukien mallit, muotilehdet ja kaikki estetiikkaan liittyvä. Tämä johtaa meidät uskomaan, että laihuus on kaunista ja se on esteettinen koodi jota meidän tulisi seurata, Franca Sozzani kirjoittaa.

Voguen päätoimittaja jatkaa hämmästellen miksi kauniit ja naiselliset supermallit ovat kadonneet ja nykyisin on vain kehittymättömiä nuoria ilman muotoja.

- Miksi sitä pidetään kauniina? Marilyn Monroe, Liz Taylor ja Sophia Loren olisivat nykyisin Curvy-osiossamme ja heidät määriteltäisiin muodokkaiksi.

Franca Sozzianin mukaan trendit muuttuvat myös estetiikan suhteen ja standardit hyväksytään. Hänestä ei voida syyttää alikehittyneitä malleja siitä, että heitä pidetään roolimalleina. Sozzianin mukaan verkosta löytyy liikaa tietoa ja neuvoja painonpudotukseen liittyen, joka lisää epäterveellisen minäkuvan kehittymistä nuorilla.

Sozzianin blogitekstin pääset lukemaan tästä! 

Lähteet: vogue.it