Hyppää pääsisältöön

Anssi Kela Herra Ylpöstä: Koko lailla täydellinen vastakohtani

Anssi Kela arvioi blogissaan Teppo Vapauden kirjoittaman Herra Ylpön sydän -kirjan.

Herra Ylppö ja Teppo Vapaus. // Kuva: Ninni Suomalainen

Muusikko osti kirjan, koska pelkäsi itse kirjoittavan samantyylistä teosta. Teppo Vapauden hengentuotteen luettuaan Kela huojentui, koska ennakkokäsitys osoittautui vääräksi. Anssi Kela epäilee, että hänen sekä Vapauden kirjat löytävät omat kohdeyleisönsä.

- Aluksi Herra Ylpön sydän ärsytti minua. En tunne lainkaan Ylpön musiikkia, sen paremmin Maj Karmaa kuin Ihmisiäkään. Mietinkin ensimmäisillä sivuilla, että onko Ylpöllä riittävästi meriittejä siihen, että hänestä kirjoitetaan tällä tavoin henkilökulttia pönkittävä kirja, Kela kirjoittaa blogissaan.

Artisti kuitenkin tottui kirjan tyyliin ja alkoi pitää siitä, sekä sen päähenkilöstä.

- Henkilökohtaisella tasolla kirja on hassua luettavaa siksi, että huomaan Ylpön olevan koko lailla täydellinen vastakohtani. Ainoastaan pukeutumisemme on lähes identtistä, muilta osin emme luultavasti voisi olla erilaisempia. Ylppö on taiteilija, minä viihdyttäjä. Ylppö on terävä, minä tylsä. Ylppö on sekaisin, minä järjestyksessä. Ylppö on äänekäs, minä hiljainen. Ylppö on keskellä, minä sivussa. Lähestymme maailmaa hyvin erilaisista kulmista, mutta pyrimme kuitenkin samaan: tekemään täysillä sen mitä palava sydän käskee, Kela analysoi.

Lue koko teksti Anssi Kelan blogista.

Lähteet: Anssi Kelan blogi