Hyppää pääsisältöön

Tästä Disney-suosikista tuli kaikkien aikojen menestynein musikaali

Leijonakuningas-hittileffan musikaaliversiosta on tullut kaikkien aikojen menestynein Broadway-musikaali.

Leijonakuningas

Musikaali on tuottanut 853,8 miljoonaa dollaria. Sitä ryhdyttiin esittämään vuonna 1997.

Toiseksi menestynein Broadway-musikaali on Oopperan kummitus, joka on tuottanut 853, 1 miljoonaa dollaria. Sitä on esitetty vuodesta 1988 asti. Oopperan kummitus on pisimpään Broadwayllä viihtynyt musikaali ja sitä on esitetty yli 10 000 kertaa.

Nimityksellä broadway tarkoitetaan teatteriesityksiä, joita esitetään New Yorkin Manhattanilla, joko Broadway-kadun ympäristössä sijaitsevissa 40:ssä yli 500 istumapaikan teatterissa tai Lincoln Centerissä. Vastakohtaisesti off-broadway tarkoittaa teatteriesityksiä, joita esitetään Manhattanin muissa pienemmissä teattereissa.

Lähteet: BBC