Hyppää pääsisältöön

Cannonball-pomo kiistää pimeän rahan: "Ei tämä ole mikään miljonäärien harrastus"

Entinen poliisi ja nykyinen kansanedustaja, Tom Packalen, ihmetteli suureen ääneen moottoripyöräkerhojen varainhankintaa, kun MC Cannonball -kerhon pomo Make oli kiistänyt kerhon ansaitsevan rikollisuudella.

Moottoripyöriä // Kuva: EPA / RONALD WITTEK

Liivikieltoa ja tunnuksellisten jengitilojen kieltämistä ajava perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalen hämmästeli, että miten esimerkiksi Cannonballin jäsenillä on varaa ajaa kalliilla moottoripyörillä, kun verotustietojen mukaan palkkatöitä ei kuitenkaan ole aina tehty. Cannonballin Itä-Suomen presidentti Make vastasi kysymykseen harvinaisessa yhteishaastattelussa YleX Etusivussa.

- Kerhotilan vuokraosuus on 50-100 euroa per henkilö. Pyörän saa nykyään osamaksulla. Tämä ei ole mikään miljonäärien harrastus. Ainakin meidän kerhossa työttömyysprosentti on samaa luokkaa kuin Suomessa, eli 8-10 prosenttia. Ei näillä työttömillä jäsenillä ole aina pyörää laisinkaan. Tämä koko toiminta ei maksa montaa sataa euroa kuussa, Make perusteli.

- Olen vajaa 10 vuotta vastannut kerhon talousasioista. Meidän kerhon kautta ei liiku pimeää rahaa, Make jatkoi.

Packalenin mukaan vähintään prosenttimerkinnän, eli ns. Outlaw-kerhosta kertovan tunnuksen, poistaminen moottoripyöräjengien liiveistä olisi askel oikeaan suuntaan. Packalen vakuutti, että jengit ovat yhä enemmän uhka tavalliselle ihmiselle.

- Uhka pahenee koko ajan. Ongelmat tulevat koskemaan entistä enemmän tavallisia ihmisiä. Nämä jengit kasvavat vauhdilla, Packalen kiteytti.