Hyppää pääsisältöön

Eduskunta-avustaja poistetusta blogistaan: Aivopieru joka pääsi ohi itsesensuurini

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaaren eduskunta-avustaja Helena Eronen ehdotti blogissaan ulkomaalaisten ”merkitsemistä” hihamerkeillä. Etusivun haastattelussa Eronen perusteli ajatuksiaan.

Näppäimistö // Kuva: EPA/JOERG CARSTENSEN

Eronen kirjoitti blogissaan muun muassa, että ”Jos jokainen ulkomaalainen velvoitettaisiin pitämään taustastaan kertovaa hihamerkkiä, niin poliisi näkisi heti ekalla vilkaisulla että ”ahaa tuo on muslimisomali tai ahaa tuo on kerjäläinen Romaniasta”. Natsi-Saksaan viitannut kirjoitus poistettiin Uuden Suomen sivuilta.

Eduskunta-avustaja Helena Eronen sanoi Etusivun haastattelussa, että kyse oli huonosta vitsistä.

- Toi oli ihan täysin puhdas vitsi ja ilmeisen huonoa huumoria. En todellakaan halua mitään hihamerkkejä kenellekään, Eronen kertoi.

Kaikki eivät suinkaan ymmärtäneen Erosen kirjoitusta vitsiksi.

- Tämä oli kommentti Ylen uutiseen, jossa vähemmistövaltuutetun toimiston henkilö oli tuohtunut siitä että oli kuullut poliisin pysäyttävän ulkomaalaistaustaisia kysyen henkkareita joskus ilman mitään syytä. Tämä oli siihen sellainen kärjistetty kommentti, että mitä poliisi voisi tehdä ja tunnistaa erinäisiä ulkomaalaisia joilta on aihetta kysyä henkilöllisyyspapereita.

Eronen sanoi, ettei ole hänestä oikein pysäyttää ketään vain sen takia että on etnisesti jotain muuta kuin syntyperäinen suomalainen.

- Toisaalta kun poliisi joutuu taistelemaan kaikenlaista järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan, niin joitain keinoja heillä on oltava. Tämä oli överiksi vedetty vitsi, että jos he eivät saa toimia noin, niin mitä vaihtoehtoja siihen olisi. Tämä on kaksipiippuinen juttu. Ennen kuin aletaan kauhistelemaan poliisin toimia, pitäisi miettiä niitä poliisin mahdollisuuksia toimia. En missään nimessä mitään sellaisia keinoja halua, että jotkut joutuisivat kantamaan kaulassaan laattaa ”olen ulkomaalainen”, että poliisi tunnistaisi heidät.

Eronen kertoi, että blogitekstissä oli kyse ”aivopierusta” joka pääsi ohi hänen itsesensuuristaan.

- Olisi pitänyt ymmärtää, että tuollaiseen tartutaan.

Lähteet: YleX