Hyppää pääsisältöön

"Miksi te hyysäätte näitä rikollisia?" - Cannonball-pomo vastaa

MC Cannonball -moottoripyöräkerhon Itä-Suomen presidentti Make kiisti jyrkästi YleX Etusivun haastattelussa, että hänen kerhonsa olisi rikolliskerho. Liivikieltoa ajava, entinen poliisi ja nykyinen kansanedustaja Tom Packalen pisti MC-pomon kuitenkin tiukoille harvinaisessa yhteishaastattelussa.

Moottoripyöriä // Kuva: EPA / Touissant Kluiters

Packalen on ajanut voimakkaasti liivikieltoa, joka tekisi ns. rikollisten jengitunnusten käyttämisen laittomaksi.

- Usein näissä jengeissä rikoksentekijät ovat vasta tyrkyllä jengiin, eli niin sanotusti prospecteja. Liivikiellolla pystytään vaikuttamaan sillä, että tuskin kukaan haluaa mennä vankilaan, jos siitä jää se palkinto - eli liivi - saamatta, Packalen totesi.

Cannonball-pomo Make kuitenkin kiisti jyrkästi rikollisjengi-syytteet. Maken mukaan Cannonballissa on paljon jäseniä, joilla on erilaiset taustat. Rikolliseen toimintaan jäseniä ei kuitenkaan johdeta. Maken kommentti aloitti vilkkaan keskustelun entisen poliisin ja kerhopomon välillä:

- Meille tulee yksilöitä, emmekä ole kaikki pyhäkoulupoikia. Osa on joskus tehnyt jotain ja saattavat tehdä myöhemminkin. Ne teot eivät ole meidän mobilisoimia, emmekä me hyödy niistä mitään, Make sanoi.

- Jos rikokset eivät ole teille merkittäviä, niin jos joku jengiläinen syyllistyy huumausainerikokseen, niin miksei hän saa potkuja jengistä? Kaiken sen haitan jälkeen, mitä se koko kerholle aiheuttaa? Miksi te hyysäätte näitä? Eivätkö ne ole näpeissäsi, Packalen kysyi. 

- Kyllä ne ovat, mutta me olemme tiivis porukka, kuten sanottu. Virheet eivät tarkoita, etteikö voisi olla kaverina. Emme ole kuin pursiseura, joka potkii heti pois, jos käyttäytyy huonosti. Me emme ota siihen kantaa, Make kuittasi.