Hyppää pääsisältöön

James Cameron Twitter-ääliöistä: Surullinen kuvaus ajastamme

Kaikki eivät tienneet, että Titanic pohjautuu tosi tarinaan. Ja ohjaajaa se ihmetyttää.

Titanic (Leonardo DiCaprio & Kate Winslet) // Kuva: Paramount Pictures

Vuonna 1997 tehty Titanic on jo moderni klassikko, mutta ihan kaikille ei ole ollut selvää tarinan totuuspohja. Nyt vietetään laivan uppoamisen muistovuotta ja Titanicin kohtalokas matka on puheenaiheena ympäri maailman. Myös Twitterissä, jossa elokuvan nähneet ovat yllättyneet saadessaan nyt vihdoin selville, että elokuva ei olekaan mielikuvituksen tuotetta vaan laiva on ollut oikea!

Filmin ohjaaja James Cameron on myös tietoinen katsojista, jotka eivät olleen koskaan kuulleet oikeasta Titanicista.

- On aivan uskomatonta, että joku kykenee tweettaamaan - koska sehän vaatii neuromotoristisia toimintoja - ja olemaan tietämätön siitä, että Titanicin tapahtumat ovat totta. Tämä on surullinen kuvaus ajastamme.

Musiikkikanava MTV:n kanssa jutellut ohjaaja on edelleen katkerana elokuvan alku-ajoista, sillä hänen visioonsa ei ilmeisesti juurikaan luotettu. Vuosia on huhuttu, että päärooleihin oli alun perin kaavailtu Matthew McConaughey ja Gwyneth Paltrow. Cameron ei kuitenkaan vahvistanut huhuja, mutta antoi ymmärtää, että alkuperäinen kaksikko oli vetäytynyt projektista itse.

- Mielestäni ei ole sopivaa puhua näyttelijöistä, jotka joko päättivät itse olla tekemättä elokuvaa tai olivat kiireisiä muiden projektien kanssa tai tyhminä päättivät, ettei hahmoissa ollut tarpeeksi syvyyttä tai mitä lie. Heidän olisi kannattanut soittaa takaisin ja madellen sanoa, että ”niin kauan kuin elän, en enää koskaan kyseenalaista näkemystäsi.”

Niin, ei kannata suututtaa James Cameronia.

Lähteet: MTV