Hyppää pääsisältöön

Rotaviruksen ja veriryhmän välillä yhteys

Stock photo: Test tubes by frimlik

Ripulia aiheuttavan rotaviruksen ja veriryhmä A:n välillä näyttäisi olevan yhteys. Baylorin yliopiston lääketieteen tutkijat ovat havainneet, että veriryhmä A:han kuuluvat ihmiset saavat tietyn tyypin rotaviruksen helpommin kuin muiden veriryhmien edustajat.


Tutkimustulokset ovat vielä alustavia, mutta näyttäisi siltä, että veriryhmä A ei sisällä antigeenia, joka osaisi reagoida taudinaiheuttajaan ja käynnistää immuunireaktion. Päin vastoin veriryhmä A näyttäisi jopa edistävän tartuntaa tarjoamalla rotavirukselle reseptorin.

 Nyt tutkijoita kiinnostaa, että miten eri viruskannat käyttävät tätä takaovea hyväkseen.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tiede

Uusimmat sisällöt - Tiede