Hyppää pääsisältöön

The Rasmus esitteli uuden albuminsa erikoiskeikalla - kuvat

The Rasmuksen tänään ilmestyneen The Rasmus-albumin levyjulkkareita juhlittiin Helsingin The Circuksessa 17. huhtikuuta. Paikan päälle pääsivät vain skabavoittajat ja bändin lähimmäiset.

The Rasmus / Lauri Ylönen // Kuva: Tomi Mikola

Jo vuonna 1994 aloittanut yhtye löytää vielä tänä päivänäkin yhtäläisyyksiä alkuaikojen meininkiin.

- Tässä on hyvin paljon samoja piirteitä kuin alkuaikojen levyjulkkareissa. Meidän EP julkaistiin aikoinaan Oransilla ja oltiin kutsuttu frendit ja vanhemmat ja muutama senhetkinen kannattaja sinne. Tänään on hyvin samankaltainen tilanne, koska ollaan kutsuttu kaverit ja perheet ja tänne on tulossa faneja ulkomailta asti, bändin keulahahmo Lauri Ylönen juttelee.

The Rasmuksen basisti Eero Heinonen käväisi ennen esiintymistä tervehtimässä ihailijoita keikkapaikan ulkopuolella.

- Siellähän näytti siltä, että eturiviin haluaa aika moni, Heinonen myhäilee.

The Rasmuksen fanit ovat tunnetusti hyvin aktiivista porukkaa, jotka ottavat mielellään osaa erilaisiin kilpailuihin ja äänestyksiin.

- Monet ovat käyneet treenikämpän ulkopuolellakin kysymässä, että koska tulee uutta materiaalia ja keikkoja, Heinonen kertoo.

Lauri Ylönen myöntää arvostavansa bändin suosiota tänä päivänä enemmän kuin muutama vuosi sitten.

- Kyllä vieläkin tulee perhosia vatsaan. Nykyään osaa ehkä arvostaa enemmän kuin esimerkiksi viitisen vuotta sitten, kun meni vähän lujaa ja paino vaan usvassa menemään, artisti tunnustaa.

The Rasmuksen rumpali Aki Hakala puolestaan pohtii, millaiseen tilanteeseen bändi on oikein itsensä laittanut levyjulkaisun kynnyksellä.

- Asetettiin itsemme vähän hankalaan tilanteeseen, kun päätettiin että soitetaan nyt koko levy alusta loppuun. Normaalisti kun lähdetään rundille, niin valitaan vaikka viisi tai kuusi uutta biisiä ja jätetään sellaiset biisit pois, jotka ei välttämättä toimi. Jännittää se, miten ne kaikki biisit tuolla yleisön edessä sit toimii, Hakala selittää.

- Se on tosi jännää, miten fanit suhtautuvat kun tulevat kuuntelemaan biisejä, joita eivät ole koskaan kuulleet aiemmin. Luulen että jengi ottaa aika iisisti ja kuuntelee korvat höröllä. Itsekin tekisin niin, Ylönen miettii.

- Ollaan panostettu nyt liveen ihan eri tavalla kuin koskaan ennen. Elävä taustakangas on tosi siisti juttu, Hakala hehkuttaa.

The Rasmuksen keikalle saapui sankan fanijoukon lisäksi myös joukko muusikoita, jotka halusivat kuulla maailmalla menestyneen bändin uutta tuotantoa. Yleisössä nähtiin muun muassa Freeman, Nimetön-yhtye, Felix Zenger, Mikko Von Hertzen, Riku Mattila ja Iconcrashin Jaani Peuhu.

- Tää on aika lyhyt konsertti, mutta me ollaan innoissamme siitä, että saadaan esittää näitä uusia biisejä teille. Kiitos, että tulitte. Toivottavasti saadaan soittaa teille enemmän pian. Tää on meidän vika biisi, Lauri päättää.

Keikalla kuultiin kappaleet Stanger, I’m a Mess, It’s Your Night, Save Me Once Again, Someone’s Gonna Light You Up, End of the Story, You Don’t See Me, Somewhere, Friends Don’t Do Like That ja Sky.

Teksti: Ninni Suomalainen Kuvat:Tomi Mikola