Hyppää pääsisältöön

Leila ja Annukka – meteliä mekoissa

Roolihahmot Leila Makkonen (Johanna Reenkola) ja Annukka Ahlqvist (Tiina Siikasaari) vuonna 1998
Roolihahmot Leila Makkonen (Johanna Reenkola) ja Annukka Ahlqvist (Tiina Siikasaari) vuonna 1998 Roolihahmot Leila Makkonen (Johanna Reenkola) ja Annukka Ahlqvist (Tiina Siikasaari) vuonna 1998 Kuva: Seppo Sarkkinen / Yle Kuvapalvelu Leila ja Annukka,Radiomafia,1998,Johanna Reenkola,Tiina Siikasaari

Lohjalainen miljoonaperijätär Leila Penelope Makkonen ja köyhän elimäkeläisen maatilan ainoa tytär Annukka Hellä Aina Ilona Ahlqvist palasivat vuonna 1996 sekä Leilan että Annukan lapsuuden maisemiin.

Miehet, alkoholipolitiikka, seksi sekä ikääntymisen haittavaikutukset ulkonäköön askarruttavat naisia yötä päivää. Naiskaksikolla pitää kiirettä niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Leila on edennyt urallaan ja hänet on ylennetty Merita-pankin konttorinjohtajaksi. Näpsäkkänä naisena Leila on palkannut parhaan ystävänsä Annukan samaiseen pankkiin sihteerin pestiin.

Konttorinjohtajalla on ilmeisen hyvät työedut, konttorille ei ihan joka päivä tarvitse lähteä ja työmatkatkin taittuvat mukavasti joko taksilla tai limusiinin takapenkillä, ja limusiinia kuskaa tietenkin komea nuorimies. Leilan sihteerinä myös Annukka pääsee nauttimaan makeasta elämästä.

Elämä on yhtä sutinaa, koko ajan tapahtuu, drinkki maistuu ja visa-kortti vinkuu. Ongelmia aivoiseen arkeen tuovat miehet ja epästabiilit sukulaiset.

Vuonna 1997 Radiomafian kuulijat äänestivät Leilan ja Annukan Radiomafian suosituimmaksi ohjelmaksi. Lisää naisten seikkailuja voit kuunnella tästä.

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto