Hyppää pääsisältöön

Unelmien Yle? Kerro meille siitä!

Gunilla Ohls. Kuva: YleKirjoittaja on Ylen strategiajohtaja.

Minkälainen on sinun unelmiesi Yle? Minkälainen yhteiskunnallinen rooli Ylellä sinun mielestäsi tulisi olla? Mihin toivot Yle jatkossa kayttävän rahasi? Miten Ylen pitäisi ottaa sinut huomioon?

Vappuaattona avaamme verkossa kansalaiskeskustelun unelmien Ylestä ja toivomme, että saamme vastauksia mm. näihin kysymyksiin.

On hienoa, jos osallistut keskusteluun! Ota mukaan yhteiseen pohdintaan myös perheesi, naapurit, sukulaiset, ystävät ja työtoverit. Tämä keskustelu on tarkoitettu kaikille suomalaisille – vanhuksille, keski-ikäisille ja nuorille, kaupunkilaisille ja maaseudulla asuville. Suomalaiset omistavat Ylen ja nyt kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa.

Jos sinulla tai jollakulla tuttavallasi ei ole nettiyhteyttä, tai jos ajatusten vieminen verkkoon tuntuu vieraalta, apua on saatavilla. Kansalaiskeskustelun aikana 30.4–20.5. kaikissa maan yleisissä kirjastoissa voit saada henkilökunnalta tukea osallistumiseen. Myös Ylen aluetoimitukset pitävät ovensa auki 8.5. Samalla kun osallistut keskusteluun, sinulla on mahdollisuus tutustua Ylen toimintaan omalla paikkakunnallasi.

Haluamme tehdä Ylestä entistä avoimemman, ja toivomme että voimme palvella kaikkia suomalaisia nykyistäkin paremmin. Haluamme olla merkityksellinen jokaisen suomalaisen elämässä. Emme pysty tekemään kaikkea kaikille, mutta meidän tulisi tarjota jokaiselle jotain, mihin suhde Yleen voi perustua.

Kansalaiskeskustelu verkossa on auki kolme viikkoa. Siihen voi myös palata, jos saat uusia ajatuksia ja lisää ideoita. Kerromme tuloksista ennen kesälomia ja jokainen osallistuja saa myös pyytäessään raportin keskustelun tuloksista. Pidämme teidät myös ajan tasalla ja kerromme millä tavalla toteutamme unelmianne.

Maailma ja myös suomalainen yhteiskunta muuttuvat nopeasti. Demokraattinen yhteiskuntamme tarvitsee monipuolisen, luotettavan ja riippumattoman median. Globaalissa maailmassa on entistä tärkeämpää, että suomalaisella luovuudella on elinsijaa. Tässä Yle haluaa ottaa nykyistäkin näkyvämmän roolin.

Kaikkien kansalaiskeskusteluun osallistuneiden kesken arvomme 10 unelmapäivää. Jos onni suosi sinua, saat toivoa, mitä Ylen ohjelmaa tai muuta toimintaa haluaisit seurata yhden päivän ajan. Räätälöimme päivän sinun toiveesi mukaisesti.

Arvoihimme kuuluu ihmisten arvostaminen. Haluamme kuunnella suomalaisia ja lupaamme, että näillä ajatuksilla on merkitystä – joten osallistu ja vaikuta.

Osallistu kyselyyn!

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua