Hyppää pääsisältöön

Internet-ilmiöitä palkittiin gaalassa - Conan O’Brien, Shit Girls Say ja Instagram voittoisina

The Webby Awards -palkintoja jaettiin jo 16. kerran.

Conan O'Brien voitti parhaalla julkkis-sivullaan. // Kuva: teamcoco.com

Tiistaina jaettiin palkintoja verkon suurimmille tekijöille ja pystejä satelikin väelle laidasta laitaan. Koomikko Louis C.K. valittiin Vuoden henkilöksi. Häntä kehuttiin erikoisesta tavastaan myydä katseluoikeuksia stand-up settiinsä omien verkkosivujensa kautta. Mies tarjosi mahdollisuuden katsoa esitystä 5 dollarin hintaan ja keräsikin projektillaan yli miljoonan dollarin tulot.

Björk palkittiin Vuoden parhaana artistina ja Juliette Lewis & Graydon Sheppard saivat tunnustuksen Youtube-hitistään Shit Girls Say. Viraalihitiksi noussut sketsi keräsi 16,2 miljoonaa katselukertaa ja poiki lukuisia parodioita.

Facebook palkittiin erityisellä Special Achievement for Social Change -palkinnolla. Palkinto tuli yhteisöpalvelun käytöstä arabimaissa tapahtuneiden kansannousujen yhteydessä. Instagram palkittiin Vuoden läpimurtona ja filmitähti Will Ferrell palkittiin roolityöstään nettivideossa, jossa esitti George W. Bushia.

Wired palkittiin parhaana lehtenä ja Pitchfork parhaana musiikkimediana. Yleisö puolestaan äänesti Conan O’Brienin kotisivut parhaaksi julkkissivustoksi.

Voittajat ilmoitettiin jo nyt, mutta varsinaisesti palkinnot ojennetaan vasta myöhemmin.

Lähteet: Reuters