Hyppää pääsisältöön

Punajuuriohrattoa ja parmesankuorrutettua broilerin rintaleikettä

Punajuuriohrattoa ja parmesankuorrutettua broilerin rintaleikettä. Kuva: Aamu-tv

Punajuuriohratto

400 g esikeitettyä ohrasuurimoa
2 dl punajuurimehua
5 dl kanalientä
2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi                
2 oksaa timjamia
100 g raastettua parmesania
suolaa, mustapippuria
voita

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota salottisipulit ja valkosipulit sekä timjami voissa. Lisää ohrasuurimot ja freesaa hetki. Lisää punajuurimehu ja keitä kunnes mehu on lähes haihtunut. Lisää kanalientä pienissä erissä, kunnes ohra on kypsää.  Mausta ohratto suolalla ja parantele nokareella voita ja raastetulla parmesanilla.


Parmesankuorrutettua broilerin rintaleikettä

4 luutonta broilerin rintaleikettä
100 g raastettua parmesania
1 kpl valkuainen
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria

Sekoita parmesan ja valkuainen siten, että saat paksun tahnan. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla. Levitä parmesantahna leikkeiden päälle tasaisesti. Laita pannulle öljyä ja anna kuumeta kunnolla. Ota ensin väri parmesantahnaan ja sitten toiselle puolelle. Kypsennä loppuun 160 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 62 astetta.


Punaviinikastike

3 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
5 oksaa timjamia
½ tl kokonaisia mustapippureita
1dl balsamico etikkaa
5 dl punaviiniä
1 l  lihalientä
5 dl Demi-glacea

Kuori ja hienonna salotit ja valkosipulit. Paahda niitä timjamin ja mustapippurin kanssa kuivassa laakeassa kattilassa. Sipulit saavat ruskistua, mutta varo kuitenkin, että ne eivät pala. Kun sipulit ovat paahtuneet, lisää joukkoon balsamico. Anna balsamicon haihtua lähes kokonaan pois ja lisää joukkoon punaviini.

Keitä kunnes punaviini on redusoitunut eli keittynyt kasaan niin, että siitä on puolet jäljellä. Lisää joukkoon lihaliemi ja Demi-glace. Jatka keittämistä, kunnes kastike on tiivistynyt niin paljon, että maku on tarpeeksi vahva. Tarkista kastikkeen paksuus ja maku. Viimeistele kastike suolalla, pippurilla, sokerilla ja nokareella voita. Suurusta tarvittaessa vesi-maizena -seoksella.

Ohje: Juha Turtiainen

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka