Hyppää pääsisältöön

Suomen eturivin artistit YleXPopissa – Happoradio, Paleface, Elokuu…

YleXPopissa Tampereella nähdään kesäkuun alussa Suomen tämän hetken ykkösartistit. 2.kesäkuuta Tampereen Keskustorilla järjestettävän ilmaiskonsertin esiintyjät ovat Happoradio, Paleface, Elokuu ja Pariisin Kevät.

Elokuu -yhtyeen kolmikko vasemmalta katsoen Juno, Nopsajalka ja Jonas W.Karlsson poseeravat kameralle viljapellossa. // Kuva: EMI Finland

Historian ensimmäisen Tampereella järjestettävän YleXPopin avaa Pariisin kevät. Bändiltä ilmestyi helmikuussa albumi Kaikki on satua. Pariisin Kevään keulahahmo Arto Tuunela on myös yksi vuoden 2008 Kesäkumibiisin tekijöistä. Myös tämän vuoden Kesäkumibiisi esitetään livenä YleXPopissa.

_Helsinki Shrangri-la -_albumi vuonna 2010 singautti Palefacen uran aivan uudelle kiertoradalle kolmen englanninkielisen levyn jälkeen. Huhtikuussa 2012 Palefacen uusin albumi Maan tapa valittiin myös YleX:n viikon albumiksi. Kesäkuun alussa mies nousee lavalle vanhassa kotikaupungissaan Tampereella Räjähtävä Nyrkki –yhtyeen kanssa.

2. kesäkuuta melodista suomirockia esittävä Happoradio nousee Tampereen Keskustorilla YleXPopin lavalla viimeisenä esiintyjänä.

 YleX:n musiikkipäällikkö Tomi Saarinen luonnehtii tämän vuoden YleXPopin esiintyjäjoukkoa monipuoliseksi ja kiinnostavaksi.

- Jo pidempään toimineiden artistien lisäksi on hienoa saada YleXPopin lavalle tämän kevään todellinen tulokassuosikki ,Elokuu, jonka ensimmäinen, valtavaksi hitiksi noussut Soutaa huopaa -single ensisoitettiin kanavallamme tammikuussa. Ennakoin jo silloin yhtyeen keikkakysynnän kasvavan ja kiinnitin artistin miltei samantien, Saarinen naureskelee.

YleXPop ilmaiskonsertti alkaa Tampereen Keskustorilla 2.6. kello 15. YleXPopin juontavat YleX Aamun Matti ja Ile.

Lähteet: YleX