Hyppää pääsisältöön

Teemakakkuja ja vaikka mitä

Jonna Vormala. Kuva: Viivi Lehtonen

Jonna Vormala, 31 v, on koulutukseltaan restonomi, mutta työkseen hän ei ole tekemissä ruoka-aineiden kanssa vaan ravintola-alan toimistohommissa hoitaen myyntiä ja markkinointia. Ravintoloissa Jonnaa kiehtoo ruokakulttuurin monipuolisuus ja nautinto. Työpaikoikseen hän on tullut valinneeksi aina kulttuuripaikkoja, joissa on persoonallisuutta.

Kolmen lapsen äiti Jonna aloitti Jauhot suussa -blogin vuonna 2009 kavereiden ja siskojensa kehotuksesta. Jonnalla oli tarve arkistoida onnistuneiden leipomusten kuvia ja reseptejä. Leipominen on aina ollut tärkeä harrastus ja nykyään sitä on myös bloggaus. Perhevapailla blogi oli Jonnalle henkireikä. Nykyään blogi on hänelle tärkeä juttu ja helppo harrastus, kun omaa aikaa on vain vähän.

- Alkuun minulla ei kyllä ollut mitään käsitystä bloggaamisesta, mutta tutkin tarkkaan muita blogeja. Innostuin kakuista ja koristeluista, aloitin niiden kuvaamisen, sitten bloggaamisen.

Ensin Jonna bloggasi vain leivonnasta, mutta vuosien varrella blogi on kehittynyt ruoka- ja lifestyle-blogin suuntaan. Jonna bloggaa myös ravintoloista, juhlista sekä matkoista ja kantaa kameraa mukanaan lähes kaikkialla.

Jonna Vormala. Kuva: Viivi Lehtonen

Jonna on rakastanut ruokaa ja kokkailua pienestä pitäen. Lapsuudenperheen kolmesta tytöstä Jonna oli se, joka viihtyi keittiössä eniten.

- Vanhemmat ovat aina kokanneet ja harrastaneet ruokaa. Heiltä minäkin olen sen innostuksen perinyt, mutta leipominen on vaan aina ollut se mun juttu.

Perhe- ja kaveripiirissä Jonna on kuuluisa kakuistaan ja yllättää muut usein nyyttäri- tai brunssijuhlilla. Lapsiaan hän hemmottelee mitä upeimmilla teemallisilla synttärikakuilla. Vaikka Jonnaa ei saa millään kehuskelemaan taidoillaan, on hänen käsistään syntynyt vaikka mitä Barbie-kakuista ruusukakkuihin. Omille lapsilleen hän haluaa olla moderni, pullantuoksuinen äiti.

- Ajatukseni pullantuoksuisesta äitiydestä on sitä, että on ja tekee lasten kanssa yhdessä jotain, oli se sitten leipomista tai mitä tahansa muuta.

Jonnalla ei ole ruoka-alan tai kondiittorin koulutusta, hän vain kiinnostui yhä vaativammista ja vaativammista leipomuksista ja rupesi tekemään. Jonna ei leivo välttämättä joka viikko, eikä ikinä vain blogia varten. Hän leipoo muutenkin paljon kakkuja, jälkkäreitä ja suolaista, myös perheen leivät.

- Hapanjuureen leivottua leipää yritän tehdä vähintään joka toinen viikko. Juuren aktivoimisen yleensä aloitan edellisenä päivänä ennen varsinaisen taikinan tekoa. Ja kolmantena päivänä sitten paistan leivän.

Jonna ei myönnä olevansa välineurheilija, mutta ei ihan joka naisen keittiöstä kyllä löydy pro-yleiskonetta, laatikollista muffarivuokia tai jauhovaakaa. Eikä joka perheen makuuhuoneessa ole keittiötarvikkeita jemmassa. Jonna on löytänyt intohimonsa. Hänen haaveensa on oma varastohune täynnä kakkumuotteja ja kattiloita.

jauhotsuussa.fi

Lukijat: 15-16 000 /kk

Blogistania toivottaa:
Jonnalle upeita makunautintoja jokaikiseen päivään!


Katso Blogistania TV2 ke 2.5. klo 19.30

Katso lisää kuvia Blogistanian kuvauksista:

Linkit:

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

 • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

  Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

  Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

  Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

  Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

 • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

  Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.