Hyppää pääsisältöön

Hieno vadelmamoussekakku helpolla ohjeella

Vadelmamoussekakku. Kuva: Yle

Reseptiä voi varioida maun mukaan, ja vadelman voi korvata omalla mielimarjallaan. 

Vadelmamoussekakku

Pohja:

200 g digestive-keksejä
1 rkl sokeria
50 g ruskistettua voita

Ruskista voi kattilassa ja jäähdytä. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele pohja tasaiseksi vuoan pohjalle ja siirrä kylmään odottamaan käyttöä.

Vadelmamousse:

400 g vadelmasosetta
8 keltuaista
1 rkl maizenaa
140 g sokeria

Yhdistä aineet kulhossa ja kypsennä vesihauteessa niin kauan, että seos paksunee. Jäähdytä.

200 g tuorejuustoa
5 dl kermavaahtoa
4 - 5 liivatetta

Vatkaa tuorejuusto jäähtyneen massan sekaan. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatteet, jotka on sulatettu mikroaaltouunissa tai kattilassa. Nostele kermavaahto kevyesti sekaan ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.

Kiille:

1,5 dl vadelmasosetta
1 rkl sokeria
1,5 liivatelevyä

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mausta vadelmasose sokerilla. Sulata kuivaksi puristetut liivatteet mikroaaltouunissa tai kattilassa. Lisää sulatetut liivatteet vadelmasoseen sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada kiille hyytyneen moussen päälle. Jäähdytä.

Ohje: Olli Takanen

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka