Hyppää pääsisältöön

Seksileluja tarjottimella - syntyykö seksitarvikekaupassa heräteostoja?

Lelutarjotin. Kuva: Ada Pykäläniemi

Sin City –seksitarvikeliikkeen edessä on vilinää. Tosin ihmiset eivät ole menossa leluostoksille, vaan ovat ohikulkumatkalla kauppakeskuksen saniteettitiloihin. Lähes jokainen kääntää päätään ja silmäilee kiinnostuneena ikkunaa, mutta harva menee sisälle asti.

Vaivihkaa vilkuilen millaista asiakasta liikkeessä käy ja kuinka isot kassit heillä on ulostullessa mukanaan.

Liikkeessä on suuret lasiset ikkunat ja avara oviaukko. Näkymä on suora kuin akvaarioon, ei siis jää kuvitelman varaan mitä kukin tutkailee, mutta sisälläolijoita se ei vaikuta haittaavan.

Äkkiä tajuan ajattelevani, että asiakkaana en itse haluaisi joka martan ja tepon saavan pilkahdusta kiinnostuksen kohteistani tai makuuhuonepuuhieni välineistöstä, tutkisin niitä mieluummin hieman sivussa. Hassua. Ja myös ujoa ja yllättävää. Onko elämän vakiintuminen alkanut kaventaa suhtautumistani?

Lelulaatikon sisältöä kerryttämässä

Kaverukset Jasmine, 18 v, ja Johanna, 18 v, eivät ostaneet mitään, vaan kävivät tsekkaamassa mitä uutuuksia kauppaan oli tullut. He olisivat mielellään ostaneet edulliset dildot, kalliisiin hankintoihin ei tällä kertaa ollut varaa. Kauppaan uppoaisi äkkiä seteli jos toinenkin, sillä moottoroitujen sauvojen hinnat voivat nousta jopa lähelle sataa euroa. Vaikka nuorten naisten mukaan ei tällä kertaa tarttunut mitään, on heillä jo aikamoiset lelulaatikot kotona.

- Laidasta laitaan löytyy tavaraa, on esimerkiksi dildoja, vibroja sekä pehmustetut käsiraudat, Jasmine luettelee.

Ekan kerran kävimme leluostoksilla jo neljä-viisitoistavuotiaina.
- Viimeksi lisättiin hänen kokoelmiinsa ruoska ja minulle käsiraudat, lisää Johanna. - Aina eivät ostokset ole itselle, vaan annamme seksileluja myös lahjaksi. Ekan kerran kävimme leluostoksilla jo neljä-viisitoistavuotiaina.

Hämmentävää. Neitokaiset suhtautuvat aiheeseen ja kysymyksiini rennommin ja luontevammin kuin olisin ikinä osannut odottaa. Vaikka ikää ei paljoa ole kertynyt, niin reipasta itsevarmuutta on sitäkin enemmän.

Pohdittu leluostos

Herttainen ja ystävällinen Paula, 44 v, oli kätkenyt ostoksensa reppuun. Pussukassa piilottelee kookas anustappi, omaan käyttöön. Paula vietti liikkeessä tovin, mutta matkaan tarttui vain jo suunnitelmissa ollut tappi, ei hetken mielijohteita.

- Mietin aina harkitessani jonkin asian ostamista, että tarvitsenko sitä todella vai pärjäänkö ilmankin. Sen vuoksi ei ylipäänsä tule paljoa hankittua, varsinkaan aikuisten leluja, Paula hymähtää.

Punastun Paulan vetäistessä esiin anustapin pornahtavine pakkauksineen. Yritän pitää pokkani ja toivon, ettei nikotteluni näy. Olen pitänyt itseäni rempseänä tyyppinä, mutta tunkeminen näin syvälle toisen ihmisen intiimiin asiaan tuntuu vähän kiusalliselta. Kääk - puuhatkoot kukin mitä puuhaavat, missä ja miten päin ja minkä avulla vaan, kunhan minun ei tarvitse siitä tietää.

Viimeisin villitys?

Utelen heräteostoksista vielä muutamalta asiakkaalta, mutta vastaus on sama sekä yksittäisillä ihmisillä että pariskunnilla; ei hetken päähänpistoja. Sin Cityyn tultiin hakemaan jotain tiettyä ja sen kanssa poistuttiin, tai sitten vain käytiin suunnitelmallisesti tutustumassa tarjontaan.

Parhaiten kauppansa tekevät makuliukuvoiteet ja -kondomit sekä erilaiset pienet vibraattorit.
Myyjä Lotta Romu, 30 v, kertoo, että asiakkaita käy joistain kymmenistä jopa pariin sataan päivässä. Parhaiten kauppansa tekevät makuliukuvoiteet ja -kondomit sekä erilaiset pienet vibraattorit. Ihmiset kysyvät reippaasti asioista, eniten pohdituttaa käytetyt materiaalit sekä niiden ominaisuudet.

- Isontaako tämä penistä oikeasti vai tuntuuko se vain siltä?, kuuluu huudahdus kaupan toiselta laidalta. Silmälasipäinen, arviolta kuusikymppinen täti-ihminen hymyilee ystävällisesti ja heilauttaa jotain kädessään.

Jep, selvä merkki minulle, että aika syventyä valokuvaamiseen.

Myyjä menee rouvan luokse ja iloinen puheensorina kuplii kaupan nurkasta. Hetken päästä rouva poistuu kassan kautta tyytyväisen näköisenä – penisrenkaat kassissa.

Lotta Romu kertoo, että viimeisin trendi seksivälineiden maailmassa ei ole värikkyys tai karkkimaisuus – vaan ekologisuus! Kun moni laite tarvitsee väristäkseen tai hieroakseen moottorin, asiakas usein haluaa laitteen toimivan muutoin kuin pattereilla. Ympäristöjätteen takia.

Hmm. Eli kun on päättänyt hankkia esimerkiksi hieromasauvan, niin kaiken jellyn, silikonin, muovin ja glitterin keskellä olennaisimmaksi kysymykseksi nousee se, onko vehkeessä patterit vai akku... Ja se tekee hommasta ekologista?

Sin Cityssä vietetty iltapäivä osoitti sen, mitä osasin odottaa; seksiliikkeessä asioiminen on aivan yhtä tavanomaista kuin ruokakaupassa käyminen. Tosin enemmän ikkunaostoksia ja vähemmän impulsiivista toimintaa. Ja niin - toimittaja piti asiakkaiden linjan, eikä tehnyt heräteostoja.

Hellää raudoitusta, kuin suuret korut. Kuva: Ada Pykäläniemi

Kommentit