Hyppää pääsisältöön

Urheiluisä kasvatti poikaansa kaukalossa

Kimmo on Lahden Kiekkoreippaassa pelaava D-junnu, jota vaativa isä valmentaa. Isä odottaa pojaltaan menestystä, mutta miten käy, kun joukkueesta karsitaan heikoimmat lenkit?

Koulussa Kimmon kokeet ovat toistaiseksi sujuneet hyvin, mutta opettajaa ihmetyttää jatkuva harjoituksissa ravaaminen. Isä tulee taaskin hakemaan poikaa kokeista hallille.

Myös Kimmon veli Mika pelaa lätkää, pienin veli Mikko taas käy soittoharjoituksissa. Äiti näkee harvoin muita perheenjäseniä, vaikka työskenteleekin urheiluseuran bingoemäntänä.

Ottelumatkan päätteeksi Kimmon joukkueen valmentaja kertoo, että pelaajavalinnat on nyt tehty. Ne, jotka eivät joukkueeseen mahdu, saavat tyytyä korttelijengien turnauksiin.

Kimmo tunnustaa äidille bingossa, ettei uskalla kertoa isälle pudonneensa joukkueesta. Hän vaeltelee aikansa kaupungilla, ennen kuin palaa kotiin.

Kotona poika lojuu sängyllä pudotellen mailalla pokaaleja lattialle. Sitten hän pukeutuu vielä kerran pelivarusteisiinsa, riisuu ne ja pakkaa kassiin. Hän kiikuttaa ne osto- ja myyntiliikkeseen, joka ei kuitenkaan saa tehdä kauppoja alaikäisen kanssa.

Erkki Ilon ohjaamassa ja Yrjö-Juhani Renvallin käsikirjoittamassa tv-elokuvassa ovat Kiekkoreipaan C-juniorit.

Teksti: Jukka Lindfors