Hyppää pääsisältöön

Miten esineet syntyvät?

Elämä ilman nappia, sukkaa, saippuaa tai kynää voisi olla hankalaa. Valokuva, kirja, televisio ja suksi puolestaan tarjoavat elämäämme sisältöä, hyvinvointia ja elämyksiä. Limonadi, suklaa ja jäätelö maistuvat kaikille. Mutta miten nämä käyttöesineet ja herkut syntyvät?

Näin syntyy -ohjelmassa vieraillaan suomalaisissa tehtaissa. Katsoja pääsee tutustumaan muun muassa Karjaan saksitehtaaseen, saippuatehtaaseen Vantaalla, suksitehtaaseen Hartolassa, kynätehtaaseen Kokkolassa ja Gummeruksen kirjapainoon Jyväskylässä. Lisäksi myös nähdään, miten valmistuu limonadi Pirve oy:ssä Tampereella ja jäätelö Pauligin tehtaalla Helsingissä.

Näin syntyy -sarjaa esitettiin Pikku Kakkosessa 1980-luvulla. Svengaavan musiikin tahdissa katsojille esitellään seikkaperäisesti esineiden valmistusprosessi, suunnitteluvaiheesta tuotantoon. Sarjan on Ylen lastenohjelmille tuottanut Ransu-koiranakin tunnettu Pertti Nättilä.

Kommentit