Hyppää pääsisältöön

Nörtit rakentavat oman asuinlauttansa merelle - kansainvälisillä vesillä eivät lait kiusaa

Merirosvolippu salkoon! IT-ammattilaiset haluavat viedä yrityksensä merille!

Blueseedin näkemys mahdollisesta asuinlautasta. Visioitu on myös risteilijäversiota. // Kuva: Blueseed

No nyt on suunnitelmat! Amerikkalainen Blueseed -yritys haluaa rakentaa San Franciscon edustalle valtavan lautan tai risteilijän, jonne IT-firmat voisivat muuttaa työskentelemään. Ja miksikö merillä olo olisi käytännöllisempää kuin maissa, Piilaaksossa? No koska laiva tulee sijaitsemaan kansainvälisillä vesillä, eikä sitä näin sido Yhdysvaltain lainsäädäntö!

Piraattilaiva on jo kerännyt kiinnostusta ja firman takaa löytyy rahavoimaa - rahoittajana häärii Peter Thiel, PayPal-rahapalvelun perustaja ja Facebook-sijoituksillaan dollareita tahkonut miljardööri. Blueseedin alustavan tutkimuksen mukaan jo 133 eri kansainvälistä IT-firmaa olisi kiinnostunut mahdollisuudesta työskennellä Yhdysvaltain rannikon läheisyydessä.

Laivan sijainnin vuoksi siellä asumiseen ja työskentelyyn ei vaadittaisi Yhdysvaltain passia tai viisumia. Laiva olisi kuitenkin niin lähellä San Franciscoa, että teknologian sydän eli Piilaakso olisi alle puolentunnin helikopterimatkan päässä.

Blueseedin laivalla olisi kaikki risteilijän mukavuudet - läpi paatin toimiva wifi-yhteys, ympäri vuorokauden toimivia kahviloita, kuntosali, terveydenhoitopalveluja ja jopa postitoimisto.

Laiva on vielä vain konsepti, mutta Blueseedin tarkoituksena on saada se merille hyvin pian - merikaste tapahtuisi jo vuoden 2013 toisella puoliskolla.

Laivasta on julkaistu lukuisia kuvahahmotelmia, niihin voit tutustua täällä.

Lähteet: Mashable