Hyppää pääsisältöön

Ensimmäinen vieras! - Kevät syntyy, osa 17

Viehkeät lehdenalut. Kuva: Ada Pykäläniemi

Vaan linnuista! Laulu raikaa pitkin pihaa ja toivon, että osaisin nimetä jokaisen nuotteja ilmoille kajauttelevan iloisen lirkuttajan. Tsirsp tsirp, traat traat, liluliluluuuli luu - pesänrakennuspuuhissa olevista siivekkäistä lähtee aikamoinen sinfonia.

Puun ympärille on noussut pieniä helmililjoja, ties mistä tuuli aikanaan simenet kuljettanut, ja huomasin niiden kimpussa kovaan ääneen pörisevän mehiläisen. Se oli paksu ja iso, ja keräsi mettä ahkerasti joka kellosta. Kolmas siivekäslaji täydensi kesän tuntua, kun komea amiraaliperhonen lentää leikitteli sinne tänne.

Vihdoin odotus palkitiin, sillä kevään ensimmäinen eläin tallentui kameraan! Huomaatko kuka tai mikä on tullut vierailulle kuvaan?

Kuva: Ada PykäläniemiKuva: Ada Pykäläniemi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua