Hyppää pääsisältöön

Leivinpaperipitsiä ja riisiteippiä

Kokeilin rennon sunnuntaipäivän päätteeksi (taas kerran) macaron-leivosten tekoa. Aiemmilla kerroilla olen saanut aikaan vain litteitä lättyjä, mutta nyt viimeinkin näkö ja maku olivat enemmän sitä mitä niiden pitikin. Leivokset näyttivät niin herkullisilta vaaleanpunaisuudessaan että leikkasin niiden leivinpaperipedille kuvioleikkurilla reunapitsin.

Leivinpaperipitsiä ja riisiteippiä

Kattaukseenkin rouskin leikkurilla tarjoiluastioden alle pitsiset koristeet vanhasta lahjapaperista ja leikkasin lahjapaketin ruusukkeen reunat pitsihörhelöksi.

Leivinpaperipitsiä ja riisiteippiä

 Leivinpaperipitsiä ja riisiteippiä

Washi-teippi

Myös japanilaiset washi-teipit ovat hauska lisä kattauksissa ja paketoinnissa. Teippi on tehty riisipaperista. Pitsipaperin kiinnitin reippaasti teipillä pöytäliinaan. Teippi irtosi helposti jälkeä jättämättä ja se myös katkesi helposti. Kuosejakin on tarjolla vaikka kuinka paljon. Teippailemallahan voisi vaikka nimetä vieraiden paikat suoraan pöydänpintaan.

Washi-teippi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua