Hyppää pääsisältöön

Syyskuussa ihmiskunta ottaa kontaktia avaruuteen - Twitter-viestien avulla

Mitä haluaisit viestittää vieraalla planeetalla elävälle avaruusoliolle?

Ulkoavaruuden Alf saattaa odotella viestejäsi. // Kuva: NBC

Tähän kysymykseen kannattaa alkaa miettimään vastausta, sillä syyskuussa twitter-viestejä aletaan tykittämään kaukaiselle planeetalle. Ihan kaikkia viestejä ei Twitteristä avaruuteen lähetetä vaan vain ne, jotka käyttävät #tweetsinspace -tunnistetta.

Projektin takaa löytyvät Scott Keldall ja Nathaniel Stern - kaksikko, joka on pistänyt kokoon kokeellisia hankkeita aiemminkin. He työstivät myös Wikipedian innoittamana taideteoksen, jota kaikki saivat muokata. Nyt duo aikoo kerätä joukon viestejä ja lähettää ne kohti 22 valovuoden päässä olevaa GJ667Cc -planeettaa. Sen kun uskotaan olevan elinkelpoinen eli siellä saattaa tallustella sarvikuonoa muistuttava humanoidi, jolla on lemmikkinä ajatuksia lukeva purppuran värinen strutsi. Ihan mahdollista.

- Vaikka otammekin projektin ympärillä olevan tieteen hyvin vakavasti, olemme me ihmiset eniten tämän keskiössä. Mitä me sanomme ja kenelle - julkisesti tai verkossa. Miten me vastaamme? Mitä se aiheuttaa? Näitä kysymyksiä kannattaa kysyä itseltään joka päivä ja Tweets In Space muistuttaa näiden tärkeydestä tekemällä niistä tärkeämpiä - vaikkakin vain 45 minuutin ajaksi syyskuussa.

Tiimi kerää parhaillaan projektilleen rahaa verkossa, jotta voivat lähettää viestit syyskuussa tiedekonferenssin aikana kosmosta kohti.

Lähteet: Mashable