Hyppää pääsisältöön

Syyskuussa ihmiskunta ottaa kontaktia avaruuteen - Twitter-viestien avulla

Mitä haluaisit viestittää vieraalla planeetalla elävälle avaruusoliolle?

Ulkoavaruuden Alf saattaa odotella viestejäsi. // Kuva: NBC

Tähän kysymykseen kannattaa alkaa miettimään vastausta, sillä syyskuussa twitter-viestejä aletaan tykittämään kaukaiselle planeetalle. Ihan kaikkia viestejä ei Twitteristä avaruuteen lähetetä vaan vain ne, jotka käyttävät #tweetsinspace -tunnistetta.

Projektin takaa löytyvät Scott Keldall ja Nathaniel Stern - kaksikko, joka on pistänyt kokoon kokeellisia hankkeita aiemminkin. He työstivät myös Wikipedian innoittamana taideteoksen, jota kaikki saivat muokata. Nyt duo aikoo kerätä joukon viestejä ja lähettää ne kohti 22 valovuoden päässä olevaa GJ667Cc -planeettaa. Sen kun uskotaan olevan elinkelpoinen eli siellä saattaa tallustella sarvikuonoa muistuttava humanoidi, jolla on lemmikkinä ajatuksia lukeva purppuran värinen strutsi. Ihan mahdollista.

- Vaikka otammekin projektin ympärillä olevan tieteen hyvin vakavasti, olemme me ihmiset eniten tämän keskiössä. Mitä me sanomme ja kenelle - julkisesti tai verkossa. Miten me vastaamme? Mitä se aiheuttaa? Näitä kysymyksiä kannattaa kysyä itseltään joka päivä ja Tweets In Space muistuttaa näiden tärkeydestä tekemällä niistä tärkeämpiä - vaikkakin vain 45 minuutin ajaksi syyskuussa.

Tiimi kerää parhaillaan projektilleen rahaa verkossa, jotta voivat lähettää viestit syyskuussa tiedekonferenssin aikana kosmosta kohti.

Lähteet: Mashable

 • WEEKEND FESTIVAL 2018: Stefflon Donin keikka oli näyttävän viikonlopun piilotettu helmi

  Yleisö voi laskea kuuluvansa pieneen onnekkaaseen joukkoon.

  Weekend Festivalin kolmas päivä läheni loppuaan, kun Stefflon Don, eli Stephanie Victoria Allen, pyöräytti käyntiin YleX:n hostaamaan Vice–lavan viimeisen keikan. 26-vuotiasta artistia oli saapunut katsomaan muutama sata kävijää, vaikka päällekkäisellä slotilla kuulijoista kilpaili päälavalla juhlakansaa liekittävä Martin Garrix.

 • Big Shaq viraali-ilmiö esiintyi Weekend Festivalilla – hahmon luominen kesti Michael Dapaahilta 18 kuukautta

  Michael Dapaah kertoo taustoja hahmon synnystä.

  Big Shaq, eli Michael Dapaah esiintyi lauantaina Weekend Festivalilla. Viime vuonna Man’s Not Hot –viraalihitillään kansainväliseksi netti-ilmiöksi noussutta koomikkoa saapui katsomaan pieni yleisömeri, joka täytti Valintalavan teltan äärimmilleen. Big Shaq on fiktiivinen hahmo, joka pyrkii menestymään ja luomaan uraa rap-artistina Lontoon musiikkimaailmassa.

 • BLOCKFEST 2018: Gettomasa osoitti olevansa suomiräpin valittu

  Räppäri nähtiin Blockfestien lauantai-iltapäivässä.

  24-vuotias jyväskyläläinen tarjoili Ratinan rap-yleisölle tiiviin ja tasapainoisen katsauksen tämän hetken raikkaimpaan suomihiphopiin. Blockfestien lauantai-iltapäivässä esiintyvä Gettomasa nauttii suomalaisella hip hop -kentällä arvostusta, jollaisesta moni nuori artisti voi vain unelmoida. Rapin suomenmestaruus vuonna 2012 ja niin kriitikoiden, fanien kuin aitopäiden ylis

 • Mystinen Zhu tarjoili annoksen musiikin fine diningia Weekend Festivalilla

  Keikka on kuin gourmet-ruokaa.

  Vuoden 2014 puoleen väliin asti anonyyminä pysytellyt, ja edelleen identiteettiään tarkkaan suojeleva Zhu esiintyi Weekend Festivalin Valintalavalla tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Artisti on kertonut haluavansa rikkoa musiikkikentällä vallitsevia ennakkoluuloja, jotka kuulija usein jopa tiedostamattaan luo muusikon ihonvärin tai ulkonäön perusteella. Piilottamalla henkilöllisyytensä Zhu ha