Hyppää pääsisältöön

Eetteripyörteet ovat ikuisen elämän salaisuus

"Teoriani menee niin pitkälle että pitäisi pyrkiä uusiin luomisiin, siihen että eetterin reuna hipoo eetterin toista reunaa ja syntyy uusia eetteripyörretankoja. Eetterin ikuinen virtaus on iankaikkista elämää."

Kauko Niemisen vuonna 1957 kehittämä eetteripyörreteoria selitti sähkön. Sittemmin teoria on täydentynyt selittämään myös muun muassa alkeishiukkasen, painovoiman ja maailman synnyn.

Dokumenttielokuvantekijänä ansioituneen Jouni Hokkasen vuonna 1991 valmistuneessa lyhyessä radiodokumentissa Kauko Nieminen kertoo sähköeetteripyörreteoriasta omin sanoin. Maallikolle teoria voi kuitenkin olla vaikea käsittää.

"Eetterin reuna hipoo eetterin toista reunaa, niin se vetää vastakkaiseen reunaan virtauksia, mutta kun virtauskitka on pienimmillään pyörteissä, niin ne pyörteet syntyvät. Ne syntyy samansuuntaisina samassa reunassa, sen takia ne ovat toistensa puolelta vastakkaissuuntaisia", Nieminen sanoo.

"Sen takia ne karkottaa, tönii toisensa heilahtelemaan-pyörähtelemään. Niihin syntyy heilahtelu-pyörähtelykeskus, joka on alkeishiukkanen. Tämä on se suuri pamaus, big bang, alkuräjähdys ja luominen."

Eetteripyörteistä löytyy myös iankaikkisen elämän salaisuus.

"Johanneksen 12:50, 'Jumalan käsky on iankaikkinen elämä', osoittaa sen mikä oli Jeesuksen perusoppi. Minä olen mennyt tästä eteenpäin tieteelliseen suuntaan, osoittanut että tässä on kysymys eetterin ikuisesta virtaamisesta. Hänen aikanaan tiede oli niin alkeellisella tasolla että Jeesus ei voinut ymmärtää tämmöisiä asioita. Vaistonvaraisesti hän osoitti oikean suunnan kyllä."

Teksti: Sampo Sauri

Tietolaatikko

Nieminen on julkaissut useita kirjasia joissa muun muassa eetteripyörreteoria selitetään.

Eetterin fysiikka (1980)
Eetteripyörteet voimina (1984)
Sähkö eetteripyörteitä (1987)
Tajunta ja sähköpyörteitä (1991)
Luomisen pyörteet (1993)
Tajunnan pyörteet (1993)
Kokonaisuuden eduksi (1994)
Aika ja aine (1995)
Aika ja aine, osa 2 (1999)
Luoja ja alkuluvut (2000)
Voima (2002)
Eetteripyörre (2003)
Jatko (2004)
Pyörteet (2005)
Alkuluvut ja sähkö (2006)

Kommentit
 • Möttönen ja Vehtaaja ratkovat Tehtäviä isolla T:llä

  Raija Orasen lastenkuunnelmasarja nyt pysyvästi Areenassa.

  Raija Oranen on urallaan kirjoittanut niin romaaneja, lastenkirjoja, novelleja kuin elokuva- ja televisokäsikirjoituksia. Hänen esikoislastenkirjansa Möttönen ja vehtaaja ilmestyi vuonna 1979 ja siitä tehtiin samaisena vuonna Ylelle radiokuunnelma. Lukijoina toimivat Jyrki Kovaleff, Aune Lind, Seppo Kolehmainen sekä Lea Pennanen-Mattila.

 • Pullantuoksuinen Hannes vaiko bensankatkuinen Sulo? Testaa, kuka tv-sarjojemme isähahmoista olet!

  Elävän arkiston leikkimielinen isyystesti.

  Oletko isänä Kotikadun Hannes vaiko Rintamäkeläisten Antti? Tai vaikkapa Kyllä isä osaa -sarjan isä? Se selviää tekemällä Elävän arkiston leikkimielisen isyystestin: valitse vastauksista vaihtoehto, joka kuvaa itseäsi parhaiten. Halutessasi voit toki myös selvittää, ketä suomalaista draamaisää oma isäsi muistuttaa. Onnea matkaan!

 • Venäläisen kirjanpitäjän traaginen kuolema käynnisti pitkän ketjun – Likaisen rahan liikkeitä etsitään eurooppalaisista pankeista

  Rahanpesuepäilyjä myös Suomessa toimivissa pankeissa.

  Eurooppalaiset pankit ovat joutuneet viime vuosina useiden rahanpesuepäilyjen kohteeksi. Viimeksi esillä on ollut Danske Bankin sekä Nordean epäillyt yhteydet rikollisen venäläisen rahan pesuoperaatioihin. Yksi epäilty rikollisen rahan lähde liittyy Sergei Magnitskin traagiseen tapaukseen. Ulkolinja kertoi tutkintavankeudessa epäselvissä oloissa kuolleen moskovalaisen kirjanpitäjän kohtalosta ohjelmassa Kuollut mies tuomiolla vuonna 2013.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto