Hyppää pääsisältöön

Eetteripyörteet ovat ikuisen elämän salaisuus

"Teoriani menee niin pitkälle että pitäisi pyrkiä uusiin luomisiin, siihen että eetterin reuna hipoo eetterin toista reunaa ja syntyy uusia eetteripyörretankoja. Eetterin ikuinen virtaus on iankaikkista elämää."

Kauko Niemisen vuonna 1957 kehittämä eetteripyörreteoria selitti sähkön. Sittemmin teoria on täydentynyt selittämään myös muun muassa alkeishiukkasen, painovoiman ja maailman synnyn.

Dokumenttielokuvantekijänä ansioituneen Jouni Hokkasen vuonna 1991 valmistuneessa lyhyessä radiodokumentissa Kauko Nieminen kertoo sähköeetteripyörreteoriasta omin sanoin. Maallikolle teoria voi kuitenkin olla vaikea käsittää.

"Eetterin reuna hipoo eetterin toista reunaa, niin se vetää vastakkaiseen reunaan virtauksia, mutta kun virtauskitka on pienimmillään pyörteissä, niin ne pyörteet syntyvät. Ne syntyy samansuuntaisina samassa reunassa, sen takia ne ovat toistensa puolelta vastakkaissuuntaisia", Nieminen sanoo.

"Sen takia ne karkottaa, tönii toisensa heilahtelemaan-pyörähtelemään. Niihin syntyy heilahtelu-pyörähtelykeskus, joka on alkeishiukkanen. Tämä on se suuri pamaus, big bang, alkuräjähdys ja luominen."

Eetteripyörteistä löytyy myös iankaikkisen elämän salaisuus.

"Johanneksen 12:50, 'Jumalan käsky on iankaikkinen elämä', osoittaa sen mikä oli Jeesuksen perusoppi. Minä olen mennyt tästä eteenpäin tieteelliseen suuntaan, osoittanut että tässä on kysymys eetterin ikuisesta virtaamisesta. Hänen aikanaan tiede oli niin alkeellisella tasolla että Jeesus ei voinut ymmärtää tämmöisiä asioita. Vaistonvaraisesti hän osoitti oikean suunnan kyllä."

Teksti: Sampo Sauri

Tietolaatikko

Nieminen on julkaissut useita kirjasia joissa muun muassa eetteripyörreteoria selitetään.

Eetterin fysiikka (1980)
Eetteripyörteet voimina (1984)
Sähkö eetteripyörteitä (1987)
Tajunta ja sähköpyörteitä (1991)
Luomisen pyörteet (1993)
Tajunnan pyörteet (1993)
Kokonaisuuden eduksi (1994)
Aika ja aine (1995)
Aika ja aine, osa 2 (1999)
Luoja ja alkuluvut (2000)
Voima (2002)
Eetteripyörre (2003)
Jatko (2004)
Pyörteet (2005)
Alkuluvut ja sähkö (2006)

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto