Hyppää pääsisältöön

Nouseva artisti ei osaa nuotteja - hän piirtää soinnut

Pistepiste rakentaa kappaleensa fiilistelemällä, hyräilemällä ja piirtämällä sointuja.

PistePiste -artisti poseeraa kameralle YleX:n Studiossa // Kuva: Jani Kortti

Himoartistihaastattelussa käynyt Pistepiste eli Harri Arhio kertoi YleX Himotuimmille olevansa varsin avuton nuotinluvussa. Laulaja-lauluntekijän kappaleisiin ei löydy nuotteja Internetistä, koska studiossa ja treeneissä kappaleet soitetaan ulkomuistista.

- En osaa soittaa soittimia, ja se harmittaa. Mä piirrän hiirellä tietokoneen musasoftan virtuaalikiippariin soinnut ja sävelet, niin ne biisit syntyvät! Ja tämän takia jengi nauraa mulle.

Pistepisteen Elän sut uudestaan -kappale on ollut YleX:ssä soitossa ja se on pärjännyt hyvin myös YleX Himotuimmat-listalla. Vaikka kappale artistin ensisingle onkin, on hänellä Internetissä vankka fanikunta, joka haluaisi kuulla Pistepisteen aiempaa materiaalia.

- Räppipohjalta lähdettiin aikanaan, mutta siinä junnasin paikallani. Jossain vaiheessa lähdin härskisti hakemaan uutta juttua, enkä pyytänyt keneltäkään kritiikkiä. Oisin aatellut, että fanien mielestä uusi on parempaa ja vanha matsku halutaan unohtaa!

Pistepisteen debyyttialbumi julkaistaan syksyllä.

Lähteet: Himoartistihaastattelu