Hyppää pääsisältöön

Kannabiksen puolesta nimiä keräävä kohtaa kritiikkiä: Painu hippi helvettiin täältä

Turkulaisopiskelija on alkanut keräämään feissaten allekirjoituksia kansalaisaloitteeseensa kannabiksen laillistamiseksi.

Kannabis // Kuva: EPA/ CAROLINE SEIDEL

Ville Haikonen on kerännyt allekirjoituksia kannabiksen laillistamiseksi maaliskuusta lähtien, kun uusi kansalaisaloitelaki astui voimaan. Perustuslain muutoksen nojalla eduskunnan on käsiteltävä aloitteet joiden tueksi on kerätty 50 000 allekirjoitusta. Haikosella on siis vielä matkaa lakialoitteeseen, sillä reilut 450 ihmistä on vasta allekirjoittanut hänen aloitteensa.

Haikonen kertoi YleX:n Etusivun haastattelussa miksi hän on aloittanut allekirjoitusten keräämisen feissaten, eli pysäytellen ihmisiä kadulla allekirjoittamaan hänen kansalaisaloitteensa kannabiksen laillistamiseksi Suomessa.

- Minulla on henkilökohtaisia syitä, mutta myös yhteiskunnan asenne tällä hetkellä risoo mua sen verran, että haluan muuttaa asiaa.

Tällä vauhdilla Ville Haikosella menisi 16 vuotta saada vaadittava määrä allekirjoituksia kasaan.

- Tällä hetkellä olen hakemassa feissareita myös muista kaupungeista. Mä en yksin tätä saa kasaan, mutta muitten avulla kyllä.

Haikonen on saanut Turun kaduilla feissatessaan hyvin kannustavia mielipiteitä, mutta myös hyvin kieltäisiä kannanottoja. 

- Semmoista ”painu hippi helvettiin täältä” –meininkiä. Kannustavat kommentit ovat kuitenkin saaneet jaksamaan eteenpäin. Ihmisiä ei todellakaan pysty profiloimaan ulkonäön perusteella, että kannattavatko he kannabista vai ei.

Haikonen kertoo, että keski-ikäisetkin ihmiset ovat tulleet perästä kyselemään, että mistä on kyse ja allekirjoittamaan hänen aloitteensa.

Lakialoitteellaan Ville Haikonen hakee kannabiksen täyttä laillistamista.

- Eli sitä, että se otettaisiin täysin verolle ja tuotettavaksi Suomessa. Ihan sen takia, ettei sitä tarvitsisi enää roudata mistään rajojen yli. Myynti olisi valvottuna kuten alkoholin myynti ja valmistus.

Alla koko haastattelu.

Lähteet: YleX Etusivu